Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Activități extra-curriculare

Vorbim corect, vorbim românește. 

Luni, 19 februarie, în incinta IP CTAS, s-a desfășurat activitatea extracurs anuală, concurs de limba română Vorbim corect, vorbim românește. La concurs au participat elevii anului I, care   și-au demonstrat cunoștințele în materie de limba și litaretura română. Profesorul –moderator, Melnic A., a încercat să-i învețe pe elevi  noțiuni de limbă prin alte metode și mijloace, învățarea a fost distractivă, iar cei mai buni elevi s-au învrednicit de diplome.

În contextul Zilei comemorării celor căzuți la acțiunea de luptă din Afganistan, astăzi, 16  februarie 2018, elevii din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au avut o întâlnire de suflet cu veteranii acestui război.

Memoria ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă a fost cinstită printr-un minut de reculegere.        

În cadrul întâlnirii, veteranii și-au amintit de acele vremuri și de camarazii lor  care au căzut pe câmpul de luptă.
Elevii colegiului au interpretat cântece patriotice, prin intermediul cărora lumina trecutului a izbucnit în inimile celor îndureraţi.

 

Lansarea proiectului sociocultural, în cadrul IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, de către fotojurnalistul italian Alfredo Covino.

                           

Sala de sport a IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, renovată

 

             Astăzi, 27 ianuarie, a fost inaugurată sala de sport a  IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca. Evenimentul a avut loc în prezenţa directorului instituţiei C. Nesterenco, cadrelor didactice, oaspeților și organizațiilor, care și-au adus contribuția la renovarea săli. La inaugurare au fost prezenți președintele raionului Muntean G. și vicepreşedintele raionului Nicuță V.

                                                    

             În alocuțiunea sa, directorul, C. Nesterenco,a  menționat că este foarte important ca tinerii să aibă condiţii optime pentru practicarea sportului.

            Un grup de preoți au oficiat serviciul religios pentru sfinţirea sălii de sport.

            Cu această ocazie, echipa de profesori a colegiului a jucat un meci amical de volei cu echipa de veterani din sat. Racovăț și echipa de profesori a IP Liceului Teoretic Petru Rareș. Deși meciul a fost unul amical, fiecare echipă  a râvnit pentru premiul cel mare. Echipele s-au clasat pe următoarele locuri:

IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca – locul I

IP  Liceul Teoretic Petru Rareș – locul II

Echipa de veterani din sat.  Racovăț -  locul III.

       

Seminar metodico – instructiv

„Dezvoltarea gândirii critice prin metode interactive”

 

 

          Cadrele didactice din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au participat, miercuri, 10 ianuarie, 2018, la un seminar metodico – instructiv cu genericul „Dezvoltarea gândirii critice prin metode interactive”.

           Metodista Steliana Solovei le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa gândirii critice în procesul de învăţare. Metodista le-a demonstrat câteva exemple de metode interactive care pot fi utilizate în  cadrul lecţiilor şi care duc la dezvoltarea gândirii critice la elev. Unul dintre principalele obiective ale seminarului a fost învăţarea centrată pe elev, unde profesorului îi revine doar rolul de ghid.

                                                   

           Cadrele didactice prezente la seminar, s-au arătat interesate de subiectul prezentat şi-şi propun pentru viitor să aplice în practică cunoştinţele asimilate în cadrul seminarului.

           Seminarul de instruire face parte din Planul de activitate al Cabinetului metodic, pentru anul de studii 2017-2018.

                                                   

Magia sărbătorilor de iarnă

         Mirosul de brad, spiritul de colinde și urături, au fost resimțite la 29 decembrie în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, în cadrul activității extracurriculare cu genericul: Vine, vine Anul Nou!   Programul activității a fost unul captivant, au fost valorificate obiceiurile şi tradiţiile sărbătorilor de iarnă: poezii, urături, colinde şi cântece tematice.

         Dispoziția bună, zâmbete sincere, urări calde au fost pe măsură, iar Moș Crăciun a dăruit cele mai originale daruri: voie bună și veselie.

 Activitatea a fost organizată de profesorii Bujor Diana și Captari Leonid.

Iarmarocul de Crăciun – 2017

        Colinde, urături și multă voie bună în  Piața Libertății din or. Soroca, unde s-a desfășurat ”Iarmarocul de Crăciun„. Festivitatea a inclus concursul măștilor și colindelor prezentate de  cete de bărbați. La sărbătoare  au participat și elevii din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.

                                           

         În cadrul concursului  „Colindatul în ceată de bărbați” elevii noștri au impresionat publicul spectator cu un minunat program artistic, care a inclus două colinde și o urătură. Prestația artiștilor de la IP Colegiul Tehnic Agricol a fost menționată cu o diplomă.

Felicitări participanților.

       Ziua energeticianului

          Cu ocazia sărbătorii profesionale a Zilei energeticianului, șeful secției  M. Verbițchi împreună cu un grup de profesori au organizat o activitate extracurriculară.

                                               

          La eveniment au participat: vicepreședintele raionului Soroca Nicuță V., șeful Filialei Soroca Red – Nord Nicolae Gîtlan , reprezentanta Agenției pentru ocuparea forței de muncă Soroca Galina Dragomir

                                              

                                      

       În cadrul activității, directorul colegiului C. Nesterenco, i-a felicitat pe cei prezenți în sală și a decernat cu diplome pentru munca asiduă următorii angajați:  Iu. Petric, M. Verbitchi, Gh. Vlas, Gh. Ceban și cei mai buni elevi care au obținut performanțe la învățătură.

                                             

           Activitatea a început cu semnarea acordurilor de colaborare între colegiu  și Direcția Agricultură şi Alimentaţie a raionului Soroca, Filiala Soroca Red – Nord și Agenția pentru ocuparea forței de muncă Soroca.

                                         .

           Atmosfera de sărbătoare a fost creată de elevi prin cântece, dansuri și poezii.

                                           

 

Ceata de urători în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

               În IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca se simte deja atmosfera de Crăciun. Ceata de urători a Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a pășit pragul colegiului pentru a ne ura sănătate și noroc întregului colectiv în noul an.

                                             

Campionatul orășenesc la BASCHET

În ajunul sărbătorilor de iarnă, în or. Soroca s-a desfășurat Campionatul orășenesc la baschet, ediția 2017, în perioada  18 - 20 decembrie. Echipa elevilor din  IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a ocupat locul I.

                                               

Felicitări echipei:

1.     Corbu Andrei – gr. EA 2/2

2.     Său Alexandru – gr. TA 4/1

3.     Plotnicov Pavel – gr. TA 4/1

4.     Starșii Valeriu – gr. UC 4/1

5.     Cașciuc Ion – EM 2/1

6.     Zubatîi Dumitru – UC 4/1

7.     Morari Alexandru – gr. TA 1/1

                                              

Ai dreptul să știi, să fii informat!

În IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, s-a desfășurat o campanie de informare a tinerilor, referitor la situația social - economică din R. Moldova. S-a  prezentat statistica participării tinerilor la vot, unde se observă că prezența lor la votare devine din ce în ce mai alarmantă. Elevii au fost  îndemnați să participe la vot  pentru a demonstra că le pasă de Țară.

                           

 

În perioada 11 – 14 decembrie în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, s-a desfășurat susținerea publică a Rapoartelor stagiilor de practică tehnologică în grupele absolvente EA 4/1, UC 4/1, EM 4/1 conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea stagiilor de practică în îvățământul profesional tehnic postsecundar nonterțiar.

 

               16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen

               Pe 4 decembrie 2017,  elevii din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au participat la o activitate dedicată prevenirii și combaterii violenței față de femei și violenței în familie, organizat de Biroul siguranță pentru copii.

                                             

                Polițiștii au relatat tinerilor despre prevenirea şi combaterea fenomenului de violenţă, cum să reacționeze în cazuri de violență în familie, care este procedura de înlăturare a agresorului, evidenţierea efectelor grave pe care le are violenţa asupra femeii în mod special, precum şi asupra familiei şi societăţii în general.

                 Activitatea se desfășoară în cadrul campania 16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen. Campania își propune informarea, sensibilizarea și familiarizarea publicului cu fenomenul violenței în familie și evidențierea impactului negativ pe care o are violența asupra femeii, în mod special, și a familiei în general.

 Ziua agricultorului

        Tradițional, în fiecare an, la sfârșitul lunii noiembrie este sărbătorită Ziua agricultorului.

                                               

         Vineri, 24 noiembrie, în incinta IP  Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, s- a desfășurat activitatea extracurriculară Ziua agricultorului. Activitatea a fost organizată de șeful secției Mecanica, Sandu Nicolae și profesorii Gumenii Maria, Slutu Marina, cu participarea elevilor din grupele MA1/1, MA2/1, MA3/1, MA4/1.

                                               

         În cadrul activității, directorul colegiului Constantin Nesterenco,  i-a felicitat pe cei prezenți în sală cu ocazia Zilei profesionale și a decernat cu diplome pentru munca asiduă și performanțe înregistrate, pentru următorii angajați:  Petric Iurie, Dichii Vasile, Ganceruc Iurie, Chistol Ion și unor elevi: Rusu Ilie, Bujor Dan, Solovei Ion, Luța Radu.

                                               

         Voia bună și dispoziția de sărbătoare a fost creată de elevi prin cântece, dansuri și poezii.

Campionii campionilor

Duminică, 19.11.17, pe stadionul municipal, s-a desfășurat meciul amical la fotbal, dedicat ”Zilei Agricultorului”, între campionii raionului Soroca FC Steaua, Racovăț, anul 2017 și campionii Republicii Moldova între Colegiile Agricole Agro, IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, de asemenea anul 2017.  Deși meciul a fost unul amical, a fost unul foarte încordat, fiecare echipă, râvnind premiul cel mare.

Competiția s-a desfășurat, chiar dacă condițiile meteo erau nefavorabile. Nici o echipă nu a fost defavorizată din acest motiv, iar accidente majore nu    s-au produs.

Scorul final a fost de 4:2, în favoarea echipei IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. Antrenorul Parasii Victor și administrația Colegiului au știut să încurajeze și să mobilizeze echipa, ceea ce a dus la victorie. Elevii Colegiului, deși nu sunt remunerați financiar, au dat dovadă de entuziasm, perseverență și profesionalism.

                                                          

             Programului Național de Abilitate Economică a Tinerilor

         Un grup de elevi (45 de elevi), monitorizați de profesoara de discipline economice, Bugai Victoria din cadrul I. P. Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, în perioda 23.10.2017 – 3.11.2017, 06.11.2017 – 17.1.2017, au fost instruiți în cadrul Programului Național de Abilitate Economică a Tinerilor, la inițiativa Camerei de Comerț și Industriei a R. Moldova Filiala Soroca. În cadrul Programului, elevii au beneficiat de instruire și de vizite la Incubatorul de Afaceri or. Soroca și la Banca Comercială ”Moldova Agroinbank”. La finele cursului, elevii au primit certificate de participare.

                                           

           Cu acest prilej, la data de 17.11.2017, I. P. Colegiul Tehnic Agricol din Soroca și Camera de Comerț și Industriei a R. Moldova Filiala Soroca, au încheiat un acord de colaborare pe un termen de 3 ani.

                                            

Bal Sportiv

           Luni, 13 noiembrie, elevii de la IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, în colaborare cu elevii de la Colegiul de Arte ”N. Botgros” , au organizat un ”Bal Sportiv”.

            Înainte de a începe activitatea, directorul IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca Constantin Nesterenco și directorul Colegiului de Arte N. Botgros Emil Guțu au semnat un acord de colaborare între instituții.

                                              

                                                                                         

            În cadrul evenimentului, au participat 8 din cei mai valoroși sportivi ai Colegiului Tehnic Agricol, care au realizat cele mai bune performanțe sportive în anul 2017. Pentru a cuceri titlul de rege al Balului, cei 8 sportivi au trebuit să facă față la patru probe sportive.

                                              

                                              

 

Pe lângă probele sportive, elevii de la Colegiul de Arte N. ”Botgros” împreună cu echipa de dans sportiv Prestige Danse au prezentat un program artistic.

                                              

 

            În final a fost desemnat regele și regina Balului Pahom Grigore elevul  gr. EM 3/1 I.P. Colegiul Tehnic Agricol și Ana-Maria  echipa Prestige Danse.

            Activitatea s-a încheiat cu evaluarea în scenă , a directorului I.P. Colegiul Tehnic Agricol            C. Nesterenco , care a interpretat o piesă, din creația sa proprie.

   

  Citz Quest Soroca   

 Pe data de 11.11.2017 în municipiul Soroca a fost organizat jocul interactiv „Citz Quest Soroca” unde  echipa IP CTAS s-a plasat pe locul III. 

                                               

Balul Bobocilor

Luni, 6 noiembrie, în incinta Colegiului, s-a desfăşurat ,, Balul Bobocilor". Elevii anului întâi au încântat colegii mai mari, dar, în acelaşi timp au fost prezentaţi tuturor grupelor de elevi şi profesorilor.

Concursul a fost unul interesant, iar participanţii au dat dovadă de responsabilitate, ingeniozitate, creativitate, mâini dibace, da şi de mult talent.

Până la urmă, fiecare grupă participantă s-a învrednicit de câte o diplomă. Succes boboceilor !

                                               

Tot atunci s-a desfăşurat concursul ikebanelor cu genericul ,,Toamna de aur . Şi aici elevii au debordat de imaginaţie ţi talent creator.

                                          

Luni, 6.11.17, s-a desfăşurat susţinerea publică a Rapoartelor stagiilor de practică tehnologică în grupa EM4/1

Excursie la „MOLDEXPO”

                La data de 19.10.2017 elevii grupei MA 3/1 a IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca au participat la expoziţia utilajului agricol modern „Moldexpo 2017” în or. Chişinău. Elevii au făcut cunoştinţă cu tractoarele, combine de urtima generaţie, maşini agricole performanteşi alt utilaj din domeniul agriculturii.

                                             

                                             

 

Elevii IPCTAS beneficiază de poliţă medicală....

Reprezentanţii, Agenţiei de Asigurări medicale din Soroca au avut o întâlnire cu elevii Anului I de studii, din IPCTA Soroca, unde cu elevii a fost discutată întrebarea cu privire la poliţa medicală.

         Doamnele Ursu E. şi Trofimova E le-au vorbit elevilor despre necesitatea poliţei şi totodată au explicat că fiecare elev trebuie să aibă şi un medic de familie, de la Centrul Medicilor de Familie din Soroca şi că pentru aceasta e necesar de depus o cerere. Fiecare elev este în drept să-şi aleagă medicul cei drept, doar în urma acordului părinţilor.

         E de menţionat faptul că astfel de întrevederi au loc anual şi majoritatea elevilor din Colegiu beneficiază de poliţă medicală.

                                               

Campionatul intern la fotbal

În perioada 02.10.2017-16.10.2017 în IPCTAS s-a desfăşurat Campionatul intern la fotbal. Învingătorii campionatului sunt elevii grupei MA4/1 care au primit Cupa Transmisibilă.

                                              

IPCTAS are consilieri în Consiliul Local al Tinerelor...

         Elevii Pînzescu Mihail şi Dobrovolschi Daniel din grupele TA2/1 şi EM2/1 au câştigat alegerile pentru Consiliul Local al Tinerelor din mun. Soroca. Alegerile au fost organizate de Centrul „Dacia” astfel fiecare instituţie de învăţământ din municipiul Soroca vor avea reprezentanţi în Consiliul Local al Tinerelor.

         E important de menţionat că mai mulţi ani la rând eleviii IPCTAS au obţinut funcţii importante în consiliul Local de Tineret, chiar şi primar junior Sârghii Vadim în perioada 2013-2014.

                                            

Elevii de la IP Colegiu Tehnic Agricol din Soroca  ar putea să-şi iniţieze o afacere...

         Tinerii de la IP Colegiu Tehnic Agricol din Soroca ar putea să-şi iniţieze o afacere, cu puţin asta a rezultat de la întrevederea pe care au avut-o elevii anului III şi IV cu reprezentantul  Companiei ISPIRO CONSALZING , Dumitru Stratan , D-nul Stratan le-a vorbit celor prezenţi despre programul de finanţare , oferit de IFAD , pentru tinerii antreprenori.
Elevii Colegiului s-au arătat interesanţi de oferta propusă , drept confirmare în acest sens au fost întrebările şi dialogul din finalul întrevederii: E de menţionat faptul că IPCTA Soroca se numără printre puţinele instituţii de profil în care se argumentează astfel de activităţi.

Colegiul Tehnic Agricol a împlinit 110 ani

              Vineri, 8 septembrie, la Colegiul Tehnc Agricol din Soroca au fost sărbătoriţi cei 110 ani de la înfiinţarea instituţiei. Pentru acel eveniment nu doar elevii şi angajaţii, dar şi Colegiul a îmbrăcat straie de sărbătoare. Şi aşa cum este tradiţia oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare: printre aceştea s-au numărat viceministrul Agriculturii, Vasile Luca, deputatul Elena Bodnarenco, Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca,  Prea Sfinţitul Ioan, episcopul Sorocii, protopopul raionlui Soroca, Nicolae Craveţ, directorii de la celelalte colegii 

                                                                          

din oraş.                               

                                                                       

              În alocuţiunea sa viceministrul, Vasile Luca, a menţionat că Colegiul Tehnc Agricol din Soroca rămâne a fi  lider la capitolul pregătirii specialiştilor pentru sectorul agrar. La fel şi deputatul Elena Bodnarenco  şi Ghenadie Muntean, preşedintele raionului au specificat că această instituţie de învăţământ este o mândrie pentru Soroca.

                                          

                                           

                                                                

              Conducerea Colegiului au făcut o incursiune în trecutul istoric şi au prezentat şi un raport al activităţii Colegiului la ziua de astăzi, fapt ce i-a impresionat pe cei prezenţi.

              Pentru merite deosebite mai mulţi angajaţi ai Colegiului s-au învrednicit de diplome din partea Ministerului, a preşedintelui raionului Soroca, iar  directorul, Constantin Nesterenco, o fost decorat cu distincţie mitropolitană – Medalia ”Cuv. Paisie Velicicovski”.

              Sărbătoarea a culminat cu un program artistic prezentat de elevii Colegiului Tehnic Agricol în colaborare cu colegii lor de la Colegiile  ”N. Botgros ’’ şi  ‘’M. Eminescu ’’.

                                           

                                           

                                           

Evenimentul a fost reflectat  şi la postul de televiziune local Sor TV.

 Detalii pe linkul...http://www.sortv.info.md/index.php?option=com_content&view=article&id=3527:colegiul-tehnic-din-soroca-a-împlinit-110-ani&catid=58:locale&Itemid=310

Ziua cunoştinţelor în Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

     Ziua cunoştinţelor a început tradiţional, în Colegiul Tehnic Agricol, cu un careu solemn.

                                          

     Elevii, profesorii, părinţii şi oaspeţii prezenţi au fost felicitaţi de conducerea instituţiei.

     În alocaţiunea sa directorul, Constantin Nesterenco, a specificat importanţa Colegiului Tehnic Agricol din Soroca în pregătirea specialiştelor pentru sectorul agrar. Directorul adjunct Iurie Petric, s-a referit la noile politici în domeniul învăţămîntului profesional tehnic, şi i-a felicitat pe elevii anului I cu alegerea făcută. La fel s-a cîntat şi sa omagiat limba română şi valorile naţionale.

     Festivitatea a continuat cu premierea celor mai buni elevi din Colegiu, care pe parcursul anului trecut de studii au obţinut performanţe atît la învăţătură cît şi în sport.

                                         

 

 

„Primăvara iubirei

                                                                                            sau

pe aripele dragostei”...

 

             Recent în incinta Colegiului Tehnic Agricol, din Soroca a avut loc activitatea extradidactică cu genericul „Primăvara iubirei sau pe aripele dragostei”... unde s-a omagiat dragostea sub toate aspectele ei.                                                          

              Protagonistul activităţii a fost directorul Colegiului, Constantin Nesterenco, pe care publicul spectator l-a cunoscut în calitate de autor de muzica şi texte pentru cântece. E de menţionat faptul că, activitatea a avut ca obiectiv, nu doar promovarea dragostei şi a valorilor culturale , în rândurile tinerelor dar şi crearea de partineriate educaţionale. În acest sens putem evidenţia colaborarea cu elevii de la Colegiul de Arte „N. Botgos” din Soroca, colaborarea cu Direcţia de Învaţământ, Soroca- în presoana lui Ghenadie Donos, a secţiei Cultură – Grigorie Bucătaru,  a colegiului „M Eminescu ”Tatiana Vişniovaia. Persoanele susmenţionate s-au aflat oaspeţii de onoare ai activităţii.

                                                 

               Elevii au cântat, au dansat şi au demonstrat tuturor puterea şi măreţia acestui inobil sentiment- iubire.

                Apogeul activităţii l-a constituit evoluarea în scenă chiar a protagonistului Constantin Nesterenco, care a interpretat două piese, din creaţia sa proprie, prin care i-a impresionat pe cei prezenţi în sală.

                 Activitatea extradidactică „Primăvara iubirei sau pe aripele dragostei”... a fost o dovadă în plus, că managerul Colegiului Tehnic Agricol este o personalitate multiazlaterală, astfel fiind un exemplu demn de urmat pentru tânăra generaţie.

Suntem mândri de elevii Colegiului, care au participat la olimpiada zonală, ediția 2017

1.Geografia

 Popușoi Cristian (gr.TA3/1) locul I (prof. M.Pîrlii)

 Revenco Constantin (gr.EA1/1) locul I (prof. M.Pîrlii)

 Nagailîc Petru (gr.UC2/1) locul III (prof. M.Pîrlii)

 Popușoi Radu (gr.EM3/1) mențiune (prof. M.Pîrlii)

2.Fizica

Ghilețchi Gheorghe (gr.EM3/1) locul II (prof.A.Armaș)

Muntean Nicolai (gr.TA2/1) locul III (prof. V.Ciuvaga)

3.Chimia

Micu Radu (gr.EM2/1) locul II (prof. A.Fornea)

Calinicenco Ion (gr.EA3/1) locul III ( prof. A.Fornea)

4.Biologia

Dobrovolschi Daniel (gr.EM1/1) locul II (prof. A.Bantoș)

Cojocari Radu (gr.EM2/1) locul III ( prof. L.Ursu)

Popescu Irina (gr.TA3/1) locul III (prof.L.Ursu)

Cobîleanschi Victor (gr.UC2/1) mențiune (Prof.L.Ursu)

5.Istoria

Damian Igor (gr.EM2/1) locul III (prof.M.Stepanyants)

Seminar de instruire pentru cadrele didactice “Elemente de noutate în ortografia limbii române contemporane”

Miercuri, 4 ianuarie, în CTAS, a fost organizat un seminar de instruire pentru profesorii și angajații Colegiului, cu tema:  ”Elemente de noutate în ortografia limbii române contemporane”. Profesoara de limba română, Steliana Solovei, a adus la cunoștința celor prezenți elementele de noutate conform noului Dicționar Ortografic, Ortoepic și Morfologic, 2005(DOOM-ediția a II-a). La fel s-a discutat și despre punerea în aplicare a ordinului ME nr. 872, din 17 octombrie, 2016, cu privire la aprobarea recomandărilor de aplicare a normelor ortografice de scriere a lui ”â” și ”sunt”.

Seminarul intern a fost, de fapt, o continuitate a Seminarului republican teoretico-practic la limba și literatura  română, organizat la 01.12.2016, de Ministerul Educației, la care a participat și profesoara Steliana Solovei.

Cadrele didactice din colegiu au salutat idea organizării seminarului și chiar au dat asigurări că informația obținută nu va rămâne doar la nivel de teorie , dar va fi aplicată și în practică.

“Iarmarocul de Crăciun”-2016…

Tradițional , în ziua de 25 decembrie, în or.Soroca se desfășoară Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă ”V-am ura, v-am tot ura”, la care au participat și elevii din Colegiul Tehnic Agricol.

Parada măștilor a fost cea care a dat startul activității, elevii Colegiului s-au încadrat perfect, purtând diferite măști, ce reprezentau eroi binecunoscuți.

La fel, băieții noștri s-au evidențiat și prin urătura personalizată, pe care  au declamat-o, expresiv, impresionând publicul spectator.

Pentru prestanța deosebită artiștii Colegiului s-au învrednicit și de o diplomă.

 Succese și felicitări participanților!


Luni, 19 decembrie, în sala de festivități, s-a desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul: "Investiţiile lui Moş Crăciun".  Activitatea a fost organizată de profesoara  Patraşcu Larisa. Programul activității a fost unul destul de captivant, au fost implicați atât elevii din diferite grupe, care și-au demonstrat talentul și artistismul, cât și profesorii, care au fost puşi în situaţia să-şi amintească de momentele din copilărie, recitându-i lui Moş Crăciun câte o poezie, o urătură  sau interpretându-i un colind. Sala a fost arhiplină.  Publicul  a simţit din plin căldura sarbătorilor de iarnă.

 

Pe data de 16.12.2016, în cadrul Colegiului, s-a desfăşurat concursul compoziţiilor de iarnă, cu genericul „Cea mai originală podoabă de Crăciun”, organizat de profesoara Patrașcu Larisa, iar învingătorii concursului sunt grupele:

EA 2/1-locul I;

MA 1/1-locul II;

EA  1/2 -locul III.

Masa rotundă: ”Rolul bisericii în educația tinerii generații”

Ținând cont de faptul că în conturarea  personalității tinerilor sunt importante nu doar aspectele de învățătură, sport, artă și altele, în acest sens, am considerat că ar fi bine să punem accent și pe valorile moral-spirituale, mai ales că la lecțiile de limba și literatura română tema dragostei ,  a credinței, a patriei, a limbii se împletesc armonios. Am considerat utilă desfășurarea unei mese rotunde cu genericul: ”Rolul bisericii în educația tinerii generații”.

E de menționat faptul că participarea elevilor la această activitate a fost una absolut benevolă și liberă. Astfel, mai mulți elevi din grupele TA 2/1, MA 2/1, EA 2/1, MA 3/1, TA 3/1 au participat activ la discuția cu preotul Ioan Grigoraș, parohul bisericii din s. Cotova, r-nul Drochia. Elevii au manifestat un vădit interes pentru subiectul propus, prezentându-și opiniile prin creațiile proprii : eseuri și compoziții.

La fel tinerii au avut un dialog deschis cu preotul, punând diferite întrebări și primind răspunsurile pe potrivă. Consider că obiectivul activității a fost atins, asta s-a văzut din implicarea în discuție a elevilor  și prin faptul că tinerii au solicitat ca astfel de activități să fie organizate cât mai des și timpul să nu fie limitat.

Aș vrea să concluzionez cu ceea ce spunea Hris<


Pagini vizualizate: 566