Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Activități extra-curriculare

Primul sunet la IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

La IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, primul sunet a răsunat în acest an pe data de 3 septembrie. Acesta a adunat din nou elevii în curtea colegiului.

C. Nesterenco, directorul colegiului a adresat un mesaj de felicitare elevilor, pedagogilor şi părinţilor, dorindu-le ca noul an de studii să însemne satisfacţii, împliniri, succese şi multe bucurii. În cadrul careului solemn, directorul colegiului, a decernat cu diplome cei mai buni profesori şi cei mai buni elevi care au obţinut performanţe la învăţătură.

Genericul primei ore de dirigenţie, în noul an de studii 2018-2019, este „Limba, istoria şi pământul sunt cei trei piloni care ţin o naţiune-I.Druţă la cei 90 de ani împliniţi”.

Absolvenții IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

și-au primit diplomele…

Emoții deosebite, lacrimi de bucurie, regrete că nu mai sunt elevi în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, acestea au fost trăirile pe care le-au avut absolvenții. Astăzi, 10 iulie, 2018 ei și-au primit diplomele de absolvire, devenind, astfel, specialiști cu acte în regulă. 141 de absolvenți și-au luat zborul în lumea mare, cu acest prilej ei au  fost felicitați de directorul colegiului Constantin Nesterenco, care a menționat importanța studiilor obținute în formarea absolvenților ca specialiști-tehnicieni.

Răvășitoare emoții au trăit și diriginții grupelor, pentru care elevii – absolvenți au fost ca proprii copii, pe care i-au educat și instruit cu multă dăruire de sine.

Sărbătoarea a culminat cu o activitate artistică, în care absolvenții au adus un omagiu conducerii colegiului, profesorilor și colegilor.

             

Europa – perspective pentru tineri 

         „O țară fără perspective este în realitate o țară muribundă pe marginea prăpastiei”; acesta  a fost mottoul activității extradidactice Europa – perspective pentru tineri , organizată la 17mai , 2018 de către profesoarele Rusu Elena , Zagorodniuc Adela.

         Într-o discuție aprinsă elevii au manifestat  interes fața de numeroasele oportunități și perspective oferite de către Uniunea Europeana pentru tineri și anume studii, locuri de muncă, turism, călătorii, stagii și experiențe profesionale.

         Tinerii din Colegiu au sensibilizat conceptul de optimizare a schimbului de experiență cu studenții din străinătate și în scopul obținerii succesului.

                            

”Ziua Protecției Civile”

în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

 

           Miercuri, 16 mai, în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca s-a desfășurat Ziua Protecției Civile cu genericul: ”Acțiunile corpului didactic și a elevilor în cazul cutremurului de pământ (incendiu etc.) și lichidarea consecințelor acestora”.

           Activitatea a inclus simularea unui cutremur, în urma căruia s-a produs un incendiu, s-a prăbușit un copac, care a blocat accesul pompierilor spre focar, între timp un infractor a încercat să sustragă careva bunuri din colegiu. În scopul organizării și desfășurării aplicațiilor, în colegiu a fost creat un grup operativ de lucru pentru Protecția Civilă, comandantul căruia a fost directorul Constantin Nesterenco. La fel, au fost instituite mai multe formațiuni ale Protecției Civile: echipa de salvare-deblocare, comandant Verbițchi Mihai; echipa de pompieri – comandant Dichii Vasile; echipa de menținere a ordinii publice – comandant Zaporojan Victor; grupul de cercetare și observatori – comandant Sandu Nicolai; postul sanitar – asistent medical Țîcu Gheorghe.

                            

          Elevii colegiului au fost instruiți cum să reacționeze în cazul situațiilor excepționale, astfel, în momentul declanșării semnalului de alarmă elevii s-au ascuns sub mese, profesorul responsabil s-a poziționat în ușa sălii de clasă. După ce a fost dat startul evacuării, toți elevii și profesorii au ieșit afară, unde au urmărit toate acțiunile de salvare și lichidare a consecințelor situației excepționale. E de menționat faptul că toate echipele antrenate în activitate au fost dotate și echipate cu tot necesarul. Întrucât colegiul dispune de tractor și autocamion, salvatorii au intervenit la stingerea incendiului până la sosirea pompierilor. A fost improvizată și o ambulanță, care a transportat cei 4 sinistrați la spital, după ce aceștia au primit ajutorul necesar din partea echipei sanitare.

                           

          Echipele antrenate la lichidarea consecințelor și-au îndeplinit destul de bine obligațiunile, astfel incendiul și calamitățile au fost lichidate la timp.

          Aplicațiile respective fac parte din programul măsurilor Protecției Civile a Direcției Situații Excepționale Soroca, care prin Dispoziția președintelui r-nului Soroca, Ghenadie Muntean, desfășoară astfel de  activități în mai multe instituții de învățământ din municipiul și raionul Soroca.

          Prezent la activitate șeful adjunct al DSE Soroca, Igor Brighidin, le-a mulțumit conducerii colegiului și participanților pentru colaborare și a specificat că până la moment IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca s-a prezentat la cel mai înalt nivel comparativ cu alte instituții unde au mai avut loc astfel de activități.

          Aplicațiile au avut drept obiectiv informarea elevilor, cadrelor didactice și angajaților colegiului cum corect să acționeze în situații excepționale.

9 mai, între tradiție și inovație

Dublă sărbătoare pe 9 mai, în incinta IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca. Este ziua în care poporul nostru îndreaptă gândurile pline de recunoștință către generațiile de luptători și eroi, care au luptat pentru dreptate, libertate, unitate și independență, dar și ziua Europei -  ziua istorică în care a fost pronunțată Declarația Schuman.

                     

Ca semn de respect pentru această zi, elevii colegiului, ghidați de profesoarele Melnic Angela și Atamanenco Silvia, au organizat o activiate extracurriculară, cu genericul 9 mai, între tradiție și inovație.

Ziua Tricolorului

 

Ziua Tricolurului  a fost marcată, în cadrul IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, pe tot  parcursul zilei de 27 aprilie.

De dimineață, profesorilor  s-au prins la piept panglici  tricolore.

                     

A fost organizată, o activitate extracurs, de către profesoara de istorie, Atamanenco Silvia, unde s-a omagiat tricolorul prin cântece și poezii. S-a vorbit despre valorile naționale, importanța acestora în creșterea și educarea patriotică a tinerii generații.

În final, directorul colegiului, Nesterenco Constantin, i-a îndemnat pe toți cei prezenți, să-și iubeaescă țara, neamul, tricolorul care sunt valori sfinte pentru o națiune.

”Perlele destinului” ale lui Constantin Nesterenco

 

            Miercuri, 25 aprilie, în incinta unui local din mun. Soroca, a avut loc o serată portret a cărui protagonist a fost directorul IP Colegiul Tehnic Agricol, Constantin Nesterenco.

           Cei prezenți, printre care autoritățile locale, reprezentantul Guvernului, consilieri, fețe bisericești, colegi, absolvenți, prieteni și părinți, au răsfoit filă cu filă anii vieții d-lui Constantin Nesterenco.  Activitatea a avut drept obiectiv prezentarea d-lui Nesterenco sub diferite aspecte: ca om, manager, consilier, politician, prieten, autor de versuri și muzică, personalitate care știe a făuri frumosul…

                           

           Protagonistul a impresionat publicul spectator prin creațiile sale, a cântat și a vorbit despre valorile vieții.

            Un omagiu le-a fost adus și părinților, care prezenți în sală, întregeau sărbătoarea prin lacrimile de bucurie.

                            

            Pe activitatea prodigioasă d-nul Constantin Nesterenco s-a învrednicit de o Diplomă de merit din partea președintelui r-nului Soroca, Ghenadie Muntean.

                            

            Activitatea a fost organizată de eleva Colegiului de Arte ”N.Botgros” din Soroca, Ana-Maria Halupneac, care astfel și-a susținut examenul la specialitate.

                                               

Concurs regional

Cel mai bun plan de afacere

         Bravo elevilor din cadru I.P. C.T.A.S., care, pe data de 18 aprilie 2018, au participat la Concursul Regional Cel mai bub plan de afacere

  Datorită experienţei acumulate participanţii au posibilitatea de a se lansa în lumea afacerelor.

 

Turneul republican la volei

         Pe data de 20 aprilie, la Ungheni, a avut loc Turneul republican la volei, între colegiile agricole din ţară,  Echipa de volei a colegiului s-a plasat pe locul III

 

Catedra de cultură generală şi social-umanistice a finalizat demararea activităţilor

Catedra de cultură generală şi social-umanistice a finalizat decada activităţilor la 20 aprilie.

Totalurile activităţilor, comunicărilor şi lecţiilor publice au fost relatate, discutate şi analizate în cadru şedinţei.  Doamna Solovei Steliana, metodist, a apreciat lucrul decadei cu calificativul “Bine”.

La finalul şedinţei, şefa catedrei Rusu Elena a prezentat o nouă metodologie de predare-învăţare Flipped Learning motivând eficienţele şi inconvenienţele strategiei relatate.

                                               

Conferinţa ştiinţifico-istorică.

             Joi, 19 aprilie, în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca s-a desfăşurat conferinţa ştiinţifico-istorică cu genericul ,,Cultura şi spiritualitatea medievală românească”, organizată de profesoara de istorie, Atamanenco Silvia. La conferinţă au participat elevi din anul I de studii care au făcut o incursiune în trecutul istoric al ţării, prezentând discursuri cu privire la: - mediile evoluţiei culturii medievale româneşte, - limbile, cultura, învăţământul, literatura, artele.

             Etapa a doua a conferinţei a inclus o victorină, unde elevii şi-au demonstrat cunoştinţele în domeniul istoriei. Conferinţa ştiinţifico-istorică face parte din activităţile organizate în cadrul decadei Catedrei de cultură generală.

 

Lecţie  publică la chimie...

                Profesoara Fornea Ana şi-a împărtăşit experienţa pedagogică prezentând o lecţie publică la chimie, în grupa EM 1/1. Lecţia a fost organizată la nivel sub aspect metodic, s-au utilizat mijloace şi tehnici moderne de predare – învăţare – evaluare.

Elevii au manifestat interes şi dorinţa de a cunoaşte chimia.

                                               

Conferinţa ştiinţifico-istorică.

Joi, 19 aprilie, în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca s-a desfăşurat conferinţa ştiinţifico-istorică cu genericul ,,Cultura şi spiritualitatea medievală românească”, organizată de profesoara de istorie, Atamanenco Silvia. La conferinţă au participat elevi din anul I de studii care au făcut o incursiune în trecutul istoric al ţării, prezentând discursuri cu privire la: - mediile evoluţiei culturii medievale româneşte, - limbile, cultura, învăţământul, literatura, artele.

Etapa a doua a conferinţei a inclus o victorină, unde elevii şi-au demonstrat cunoştinţele în domeniul istoriei. Conferinţa ştiinţifico-istorică face parte din activităţile organizate în cadrul decadei Catedrei de cultură generală.

 

Lecţie  publică la chimie...

Profesoara Fornea Ana şi-a împărtăşit experienţa pedagogică prezentând o lecţie publică la chimie, în grupa EM 1/1.

Lecţia a fost organizată la nivel sub aspect metodic, s-au utilizat mijloace şi tehnici moderne de predare – învăţare – evaluare.

Elevii au manifestat interes şi dorinţa de a cunoaşte chimia.

Seminarul instructiv „Elaborarea testelor, tezelor – matricea de specificaţii ”

 

     Miercuri, 04. 04. 2018, în cadru decadei Catedrei de cultură generală a fost organizat seminarul de instruire pentru cadrele didactice „Elaborarea testelor, tezelor – matricea de specificaţii ”.

     Metodista Steliana Solovei le-a vorbit profesorilor despre felul în care trebuie elaborat un test docimologic şi importanţa acestuia în procesul de evaluare a cunoştinţelor elevilor. La fel s-a discutat şi despre matricea de specificaţii şi felul cum se elaborează o matrice.

     Cadrele didactice au remarcat importanţa organizării unor astfel de activităţi în formarea profesională.

                                 

 

Lecţia publică la biologie

      Joi, 05.04.2018, profesoara Bantoş Ana a prezentat o lecţie publică la biologie, la tema: „Încrengătura Cordate”(clasa peştii). Lecţia a fost organizată la cel mai înalt nivel, conform standardelor moderne. S-au utilizat diverse metode de predare-învăţare-evaluare. Elevii grupei TA1/1 au manifestat interes sporit pentru subiectele lecţiei şi dorinţa de a cunoaşte.

                                          

          În contextul decadei Catedrei disciplinelor de cultură generală şi social-umanistice, pe data de 3 aprilie , au fost prezentate două lecții publice, la limba și literatura română cu subiectul Eul în poezia conteporană. Colind de A. Suceveanu-profesor Melnic Angela și la limba engleză cu subiectul Eating Out- profesor Zagorodniuc Adela. Elevii au dat dovadă de cunoaştere profundă a materiei studiate la ore.

                             

                             

 

 S-a dat startul decadei catedrei de cultură generală

 

               Luni, 02.04.2018 în IP Colegiul Tehnic Agericol din Soroca, s-a dat startul decadei Catedrei disciplinelor de cultură generală şi social-umanistice. Astfel, zilnic în baza unui plan vor fi organizate lecţii publice şi activităţi extracurriculare, care vor pune în valoare aptitudinile şi competenţele elevilor la obiectele de cultură generală. Chiar din prima zi  a decadei au fost prezentate o lecţie publică la matematică – profesor Rotari Raisa şi activitatea extracurriculară ,,Siguranţa pe internet –profesori Gatman O. , Andriuţa E.,Cernitu D..

            Subiectul activităţii a prezentat interes pentru elevi, aceştia au dat răspunsuri argumentate de ce e importantă siguranţa pe internet. Astfel, obiectivele activităţii au fost atinse.

                                           

Elevii IP CTA din Soroca, au fost spectatorii unui program umoristic de zile mari, organizat de către Colegiul de Arte N. Botgros, în cadrul săptămânii catedrei Culturologie.

Săptămâna catedrei Culturologie, are scopul de a etala performanţele dobândite de elevii lor.

Responsabil de activitate Tamara Griţenco.

Cel mai bun plan de afaceri, ediția 2018

Pe data de 23 martie, în incinta IP CTA din Soroca, s-a desfășurat concursul intern Cel mai bun plan de afaceri, ediția 2018.

La concurs au participat elevi din grupele anului IV:

  1. Moisenco Constantin, gr. Ma 4/1, plan de afaceri SRL Pro MEDIU (reciclarea deșeurilor din plastic);
  2. Rusu Ilie și Pînzari Mihai, gr. MA 4/1, plan de afaceri GȚ Ilie- Andrei (creșterea și comercializarea pomilor Paulownia);
  3. Popușoi Cristian, gr. TA 4/1, plan de afaceri, SRL Ligt Sor (obiecte de iluminare);
  4. Cojocaru Ion, gr. EA 4/1, plan de afaceri, GȚ Cojocaru Ion (creșterea iepurilor).

Conform Regulamentului de organizare a concursului, elevii care vor ocupa locul I și II, vor prezenta Planurile de Afaceri la etapa regională, care se va desfășura în luna aprilie, 2018.

După ce  juriul a analizat toate planurile de afaceri, a desemnat următorii câștigători:

Locul I- Rusu Ilie și Pînzari Mihai

Locul II- Popușoi Cristian

Locul III- Moisenco Constantin

Locul IV- Cojocaru Ion

Administrația colegiului, a înmânat diplome elevilor pentru participare.

Concursul Cel mai bun plan de afaceri, ediția 2018,  este organizat de către profesoara de discipline economice Bugai Victoria, cu scopul de a promova spiritul antreprenorial în rândul elevilor .

Concert aniversar, 60 de ani Catedra Instrumente aerofone și de percuție,

în incinta IP CTA din Soroca

Un concert de excepție le-a fost oferit elevilor și angajaților de la IP CTA din Soroca, de către elevii și profesorii de la Colegiul de Arte N. Botgros, catedra  Instrumente aerofone și de percuție, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la fondarea catedrei.

                                               

Sala de festivități a fost arhiplină,  elevii au fost entuziasmați să asculte un concert oferit de fanfara Colegiului de Arte N. Botgros, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest gen.

Mai frumoasă decât floarea doar femeia poate fi
 
Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeiei, eleganța, tandrețea și frumusețea și-au dat întâlnire în cadrul activității extracurriculare dedicate Femeiei, cu genericul: Mai frumoasă decât floarea doar femeia poate fi.
Elevii colegiului au prezentat un program artistic original de cântece și poezii dedicate mamei, femeiei, bunicii.
La fianalul activității, directorul adjunct pentru educație Vîrlan Vasile, a decernat cei mai buni elevi care au participat la Conferința Științifico-practică din cadrul Colegiilor agricole.
Activitatea a fost organizată de profesorii Cecan Mihai și Pogorevici Cornel.

 

Ziua eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

            Pe data de 3 martie, în cadrul IP CTA din Soroca, a fost organizată o activitate extradidactică dedicată zilei de 2 martie 1992, Ziua memoriei comemorarea eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru.

            Directorul colegiului C. Nesterenco le-a vorbit celor prezenţi despre dragostea de ţară şi de neam. A adus la cunoştinţă mai multe premise istorice, relatări ale personalităţilor marcante şi a martorilor acelor evenimente.

             Reprezentantul Centrului Militar Teritorial Soroca, maiorul N. Pasat, a înmânat diplome directorului C. Nesterenco pentru promovarea valorilor naţionale şi patriotismului în rândul tinerilor şi  celor mai buni elevi ai IP CTAS care au participat în cadrul concursului militar-sportiv patriotic Cupa eroilor ed. X .

            Programul artistic a fost prezentat de către elevii colegiului, cinstind memoria eroilor noştri prin poezii şi cântece patriotice.

                                  

 

Conferința Științifico – practică  a  elevilor din cadrul Colegiilor agricole, faza internă

          La data de 03.03.2018, în cadrul IP CTA din Sorca, s-a desfășurat Conferința Științifico – practică  a  elevilor din cadrul Colegiilor agricole, faza internă, unde au fost prezentate șase rapoarte, cele mai bune, acestea fiind selectate de la ambele catedre de specialitate.

Membrii juriului:

Președintele juriului:      -Nesterenco C., Directorul IP CTAS, doctor în pedagogie,    conferențiar universitar;

         Membrii:                 -Petric Iurie, director adjunct pentru activitatea didactică în Colegiu;

                                          -Bugai Victoria, prof. de Disciplini economice.

 

Rapoartele au fost apreciate conform Regulamentului de desfășuare a Conferinței. În urma susținerii publice a rapoartelor și a demonstrării machetelor, acestea au acumulat următorul puntaj:

Oportunităţile de micşorare a accidentelor rutiere prin prisma analizării datelor statistice”- 251  puncte.

„Dizpozitiv universal de deservire tehnică a sistemului de alimentare a MAS”-222 p.

„Cercetarea și aplicarea surselor de lumină cu plasmă”-209.p

„Optimizarea cheltuielilor a maşinilor agricole pentru utilizare în tehnologiile moderne”-182 p.

„Studierea și aplicarea aparatelor de sudat”-182 p.

„Examinarea și utilizarea panourilor fotovoltaice”-169 p.

                                   

 

Înaintat spre participarea în cadrul Conferinței Științifico- practice  a  elevilor din cadrul Colegiilor agricole, la nivel de republică, a fost raportul cu punctaj maxim:

Oportunităţile de micşorare a accidentelor rutiere prin prisma analizării datelor statistice”

Elev – Istrate Sorin, gr. TA 4/1;

 

La data de 26.02.2018, în incinta IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, a fost deschis un cabinet  pentru  proiectarea lucrărilor de curs şi de diplomă, care va ajuta beneficiarii educaţiei  să însuşească mai uşor programele de formare profesională la disciplinele: ”Desen tehnic asistat la calculator”, „ Exploatarea parcului de maşini şi tractoare”, „Mentenanţa corectivă şi reparaţii de maşini”, „Reparaţii de automobile”.

Vorbim corect, vorbim românește. 

Luni, 19 februarie, în incinta IP CTAS, s-a desfășurat activitatea extracurs anuală, concurs de limba română Vorbim corect, vorbim românește. La concurs au participat elevii anului I, care   și-au demonstrat cunoștințele în materie de limba și litaretura română. Profesorul –moderator, Melnic A., a încercat să-i învețe pe elevi  noțiuni de limbă prin alte metode și mijloace, învățarea a fost distractivă, iar cei mai buni elevi s-au învrednicit de diplome.

În contextul Zilei comemorării celor căzuți la acțiunea de luptă din Afganistan, astăzi, 16  februarie 2018, elevii din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au avut o întâlnire de suflet cu veteranii acestui război.

Memoria ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă a fost cinstită printr-un minut de reculegere.        

În cadrul întâlnirii, veteranii și-au amintit de acele vremuri și de camarazii lor  care au căzut pe câmpul de luptă.
Elevii colegiului au interpretat cântece patriotice, prin intermediul cărora lumina trecutului a izbucnit în inimile celor îndureraţi.

 

Lansarea proiectului sociocultural, în cadrul IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, de către fotojurnalistul italian Alfredo Covino.

                           

Sala de sport a IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, renovată

 

             Astăzi, 27 ianuarie, a fost inaugurată sala de sport a  IP Colegiului Tehnic Agricol din Soroca. Evenimentul a avut loc în prezenţa directorului instituţiei C. Nesterenco, cadrelor didactice, oaspeților și organizațiilor, care și-au adus contribuția la renovarea săli. La inaugurare au fost prezenți președintele raionului Muntean G. și vicepreşedintele raionului Nicuță V.

                                                    

             În alocuțiunea sa, directorul, C. Nesterenco,a  menționat că este foarte important ca tinerii să aibă condiţii optime pentru practicarea sportului.

            Un grup de preoți au oficiat serviciul religios pentru sfinţirea sălii de sport.

            Cu această ocazie, echipa de profesori a colegiului a jucat un meci amical de volei cu echipa de veterani din sat. Racovăț și echipa de profesori a IP Liceului Teoretic Petru Rareș. Deși meciul a fost unul amical, fiecare echipă  a râvnit pentru premiul cel mare. Echipele s-au clasat pe următoarele locuri:

IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca – locul I

IP  Liceul Teoretic Petru Rareș – locul II

Echipa de veterani din sat.  Racovăț -  locul III.

       

Seminar metodico – instructiv

„Dezvoltarea gândirii critice prin metode interactive”

 

 

          Cadrele didactice din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au participat, miercuri, 10 ianuarie, 2018, la un seminar metodico – instructiv cu genericul „Dezvoltarea gândirii critice prin metode interactive”.

           Metodista Steliana Solovei le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa gândirii critice în procesul de învăţare. Metodista le-a demonstrat câteva exemple de metode interactive care pot fi utilizate în  cadrul lecţiilor şi care duc la dezvoltarea gândirii critice la elev. Unul dintre principalele obiective ale seminarului a fost învăţarea centrată pe elev, unde profesorului îi revine doar rolul de ghid.

                                                   

           Cadrele didactice prezente la seminar, s-au arătat interesate de subiectul prezentat şi-şi propun pentru viitor să aplice în practică cunoştinţele asimilate în cadrul seminarului.

           Seminarul de instruire face parte din Planul de activitate al Cabinetului metodic, pentru anul de studii 2017-2018.

                                                   

Magia sărbătorilor de iarnă

         Mirosul de brad, spiritul de colinde și urături, au fost resimțite la 29 decembrie în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, în cadrul activității extracurriculare cu genericul: Vine, vine Anul Nou!   Programul activității a fost unul captivant, au fost valorificate obiceiurile şi tradiţiile sărbătorilor de iarnă: poezii, urături, colinde şi cântece tematice.

         Dispoziția bună, zâmbete sincere, urări calde au fost pe măsură, iar Moș Crăciun a dăruit cele mai originale daruri: voie bună și veselie.

 Activitatea a fost organizată de profesorii Bujor Diana și Captari Leonid.

Iarmarocul de Crăciun – 2017

        Colinde, urături și multă voie bună în  Piața Libertății din or. Soroca, unde s-a desfășurat ”Iarmarocul de Crăciun„. Festivitatea a inclus concursul măștilor și colindelor prezentate de  cete de bărbați. La sărbătoare  au participat și elevii din IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.

                                           

         În cadrul concursului  „Colindatul în ceată de bărbați” elevii noștri au impresionat publicul spectator cu un minunat program artistic, care a inclus două colinde și o urătură. Prestația artiștilor de la IP Colegiul Tehnic Agricol a fost menționată cu o diplomă.

Felicitări participanților.

       Ziua energeticianului

          Cu ocazia sărbătorii profesionale a Zilei energeticianul


Pagini vizualizate: 566