Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

Joc militar - sportiv „Pe meleagurile Natale”.
Pe 20 mai 2017 în or. Edineț s-a desfășurat cu recruții jocul militar-sportiv „Pe meleagurile Natale”, unde echipa Colegiului a învins și a fost premiată cu Cupă pentru locul de frunte și cu medalii și diplome pentru fiecare probă. Echipa a fost calificată la concursul zonal.

    

    

 

Turneul Republican la tenis de masă între Colegiile Agrare.
Pe 20 mai 2017 elevii Colegiului au participat la Turneul Republican la tenis de masă, unde s-a desfășurat la Colegiul din Grinăuți.

    

 

Conferința regională la securitatea și sănătatea în munca în Colegiul.
 


11 mai 2017 în Colegiul a avut loc conferința regională la securitatea și sănătatea în munca, unde au participat: 
- reprezentant din Inspecția Muncii de la CNSM; 

- președintele „Agroinfid” Edineț, d-na S. Cebanu;
- președintele comitetului sindical al profesorilor și lucrătorilor colegiului d-na L. Prisacari;
- președintele sindicatelor elevilor din Colegiul d-na El. Borovicova;

- moderator profesorul V. Rotaru.

       

       

Turneul Republican la baschet între Colegiile Agrare.
Pe 5 mai 2017 echipa de baschet a Colegiului a participat la Turneul Republican între Colegiile Agrare, unde s-a desfășurat la Colegiul din Țaul.

    

"Природные и антропогенные стихийные бедствия."

        04 мая 2017 в группе V-1432 состоялся открытый урок по предмету "География" на тему: "Природные и атропогенные стихийные бедствия. Их влияние на окружающую среду. Охрана среды в условиях устойчивого развития". На уроке учащиеся изучали воздействие природных и  антропогенных стихийных бедствий на окружающую среду.

    

    

  TVC la Matematică

   Miercuri 3 mai 2017 în incinta Colegiului s-a desfăşurat concursul intelectual " TVC la matematică" la care şi-au demonstrat capacităţile la disciplină elevii anului I. Au concurat echipele " Radicalii"- grupa M-1611, "ExtraMate"- grupa V-1611, "X-factor"-grupa PAA-1611, "Пифагоры"-grupa V-1612. În urma celo şase probe câştigători a devenit echipa "Radicalii".

    

    

Cursurile „Crescător de animale”.

      În Colegiul de pe data de 18 aprilie 2017 până pe 29 aprilie 2017 s-a desfășurat cursurile „Crescător de animale”. Cursanții au asistat la toate unitățile de curs conform orarului. Cadrele didactice au efectuat un șir de lecții – excursii la ferma didactică din Brătușeni și cea mai modernă fermă de bovine din Goleni, r-ul Edineț.

  

  

La data de 26.04.2017 în cadrul Colegiului la specialitatea „Merceologie” în grupele M-1342, M-1341 s-a organizat și s-a desfășurat susținerea studiilor de practică tehnologică și ce precede practica de absolvire. Elevii au demonstrat abilitățile practice și teoretice conform planului de studii de desfășurare a studiilor de practică.

    

 

 

Astăzi, 27.04.2017 în cadrul Colegiului la specialitatea „Medicină Veterinară”, grupele V-1341; V-1342 la clinica veterinară s-a organizat și desfășurat susținerea stagiului de practică tehnologică. Elevii au demonstrat abilitățile practice și teoretice conform Regulamentului de organizare și desfășurare a stagiului de practică.

    

    

În apropierea Sfintelor sărbători de Paști

În apropierea Sfintelor sărbători de Paști, elevii colegiului au hotărît să amenanajeze holul instituției, astfel au confecționat Oul de Paști. Elevii Colegiului doresc Sărbători fericite tuturor alături de persoanele dragi!!!

Cupa Cupelor „Starturi vesele”
Pe data de 11 aprilie 2017 în sala de sport a Colegiului a avut loc marea finală a concursului sportiv cu participarea anului I. Învingătorii au fost premiați cu cupa și diplome.

    

    

 

Cel mai bun antreprenor al anului 2017

    În incinta Colegiului s-a desfășurat Concursul intern al planurilor de afaceri. La concurs au fost admiși elevii anului III și IV, care au desfășurat Tîrgul ideiilor de afaceri, expoziția rezultatelor financiare și au susținut cu succes examenul de promovare la disciplina „Bazele antreprenoriatului”. Au evaluat planurile de afaceri agenții economici, care au fost membrii juriului.

Învingătorii concursului intern sunt următorii elevi:

Locul I – Moraru Valeria  „Actualitatea vestimentației elevilor, profesorilor în Colegiu”;

Locul II – Mîndrigan Valeriu „Creșterea taurilor și suinelor pentru reproducere”;

Locul III – Negru Vadim „Creșterea și comercializarea chinchillelor”.

    

    

 

 

"Культура в современном мире"

    10 апреля 2017  в группе М-1432 состоялся открытый урок по предмету история на тему "Культура в современном миру". На уроке учащиеся изучали общую характеристику развития мировой культуры в новейшее время.

    

 

 

 

Ziua Națională a înverzirii teritoriului!
Pe data de 06.04.2017 în Colegiul s-a petrecut Ziua Înverzirii Teritoriului. Elevii au plantat flori și au răsădit copaci.

 

      

Ștafeta sportivă!
„Pași, energie, ambiție și sănătate”
Pe data de 4 aprilie în sala de sport a Colegiului a fost desfășurată ștafeta sportivă cu participarea profesorilor și elevilor. Învingătorii au fost premiați cu diplome și cupe.

    

    

    

         Săptămâna de salubrizare.
În perioada 03-07 aprilie în Colegiu se desfășoară săptămâna de salubrizare. Au fost salubrizate atât teritoriul Colegiului, cât și teritoriile aferente.

    

    

Lecţie practică la disciplina "Diagnosticul necropsic".

   La 31 martie 2017 grupa V-1431 a efectuat o vizită la punctele de carantină în s. Brătuşeni, r. Edineţ în caz de Pesta Africană Suină.                

                             

"Рыцарский турнир"

    30 марта 2017 было проведено внеклассное мероприятие по предмету история на тему "Рыцарский турнир-Быть или не быть!". Участвовали учащиеся группы М-1612 и V-1612 . Учащиеся соревновались в остроумие, находчивости, смелости. По результатам конкурса победителем "Рыцарского турнира" был выбран учащийся группы V-1612 Братучан Николай и его дама сердца -Ленюк Татьяна.

    

    

Întâlnirea cu d-nul Iurie Ușurelu, Ministrul interimar al Agriculturii și Industriei Alimentare.
Pe data de 29.03.2017 în Colegiul, cu o vizită de lucru a fost d-nul Iurie Ușurelu, Ministrul interimar al Agriculturii și Industriei Alimentare. În cadrul întâlnirii au fost discutate problemele curente ale Colegiului și direcțiile de perspectivă.

    

Concurs sportiv „Starturi vesele” cu genericul „Pași, energie, ambiție și sănătate”. 
Marți, 28 martie 2017 în incinta Colegiului s-a desfășurat ștafeta sportivă cu participarea grupelor anului I. Învingătorii au fost premiați. 

    

    

Testarea candidaților, BAC - 2017
Astăzi, 27.03.2017 în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni se organizează și desfășoară testarea candidaților la examenul de bacalaureat, sesiunea de examene 2017 la limba și literatura română alolingvi în numărul de 19 elevi.                                 
                     

    

Prevenirea suicidului prin credință

Pe data de 23 martie, în incinta Colegiului a avut loc întîlnirea elevilor cu slujitorii bisericilor din Parcova și Brătușeni. Elevilor li s-a vorbit despre însemnătatea credinței în viața fiecarui om, despre post și despre cele mai mari păcate, printre care și suicidul. Elevilor li s-a explicat că suicidul este un mare păcat și că înafară de suferință, el nu aduce nimic bun și cu atît mai mult, nu rezolvă problemele de care este împovărat omul. Elevii au avut ocazia să adreseze întrebări și să primească răspunsuri.

 

 

„Tezaurul Moldovei – Fermieri calificați”

Pregătirea fermierilor în domeniul sectorului zootehnic s-a început activitatea în incinta Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni.

Prima etapă a cursurilor la meseria 612102 „Crescător de animale” s-a desfășurat în perioada 13.03. – 25.03.2017 sau efectuat 120 de ore la 5 unități de curs,  conform curriculumului, ediția 2016. Grupul țintă constituie 24 de cursanți care au fost admiși din 17 raioane ale Republicii Moldova.

Corpul didactic ce predau disciplinele la meseria „Crescător de animale” sunt specialiști experimentați și înalt calificați dispun de grade didactice (superior, întâi și doi).

Cursanții pe parcursul studiilor au dat dovadă de un interes sporit în formarea meseriei de fermier calificat în sectorul zootehnic.

      

    

    

 

„Zilele francofoniei”
În perioada 17-21 martie în incinta Colegiului au avut loc zilele Francofoniei. Elevii au prezentat prin desene cum înțeleg ei termenul de francofonie. De asemenea profesorii Flocea Natalia și Boicenco Alexandru au efectuat un concurs, unde elevii au recitat poezii în limba franceză, au elaborat prezentări despre istoria Francofoniei.

    

    

Miss Colegiu 2017

Pe data de 16 martie, în Colegiu, s-a desfășurat concursul de frumusețe "Miss Colegiu 2017". Au luptat pentru titlu 9 eleve din diferite grupe. Fetele au demonstrat ca știu a dansa, a cînta, dar și a găti și nici cu cunoștințele nu sunt mai prejos. Atmosfera în sală a fost incendiară! Învingătoarea concursului, adică "Miss Colegiu 2017" , a devenit Puiu Tatiana, elevă în grupa V-1611. Bravo fetelor!!!

    

    

    

  "Женщина, я воспиваю имя твое!"

14.03.2017 в группе V-1612, проведен открытый классный час на тему: "Женщина, я воспиваю имя твое!", где отражена роль женщины, матери в нашей жизни. 
  В настоящее время современная женщина успевет вести домашнее хозяйство, воспитывает детей, занимается различной социальной деятельностью, занимается спортом, выступает в балете, снимается в кино, можно увидеть за рулем автомобиля, они преуспевают в бизнесе, занимаются наукой, покоряют космос.

   На классном часу был собран праздничный букет из песен, стихов, поздравлений, этот "праздничный букет" останется надолго в нашей памяти.

    

    
 

Relații internaționale
 Marți, 14 martie 2017, Colegiul a primit delegația reprezintativă din Georgia a „Heks - Transcaucazian” în număr de 5 persoane și reprezentanți ai AO „Pro Cooperare Regională” din or. Bălți. Tematica vizitei a fost studierea experienței Colegiului în pregătirea „Crescătorilor de animale” și familiarizarea cu baza tehnico-materială.

 

    

    

8 Martie - Ziua internatională a Femeiei

Pe data de 09.03. în Colegiu s-a desfășurat concertul organizat de elevi cu ocazia zilei de 8 Martie. În cadrul concertului au răsunat cântece dedicate celor mai dragi ființe: Bunicii, Mamei, Surorei, Prietenei.

  

  

 

Dragi Doamne!

E martie, început de primăvară…. Pământul vine cu ghiocei, cerul - cu  albăstrimile lui imense, noi – cu  sentimente alese.  Primăvara Universul se pune în acord cu sine însuşi pentru a elogia, pentru a pune în lumină şi a esenţializa FEMEIA – făptură unică şi irepetabilă, izvor primordial de viaţă şi frumuseţe. Simbolul femeii ne leagă de acela al mării şi al pământului, al gliei şi chiar al Mariei, maicii Domnului, în sensul că toate sunt matrice  ale vieţii. Ea e asemenea unei zeităţi care tutelează universul  copilăriei, devenind un simbol al acestei lumi.

Vă felicităm din suflet cu frumoasa sărbătoare – 8 martie, Ziua Internațională a Femeiei și vă dorim să ne fiţi întotdeauna sănătoase,  să vă lumineze fericirea, să  vă fie cât mai aproape împlinirea viselor şi să purtaţi în braţe buchetele pe care le meritaţi atât de mult, dar pe care le  primiţi atât de rar.

8 martie - Ziua Internațională a Femeiei

Azi, 07.03.2017 în Colegiu s-a sărbătorit Ziua Internațională a Femeiei. Doamnele au fost felicitate cu mult drag atât de administrația Colegiului și Comitetul Sindical, cât și de oaspeții dragi: d-na președinte a Comitetului Sindical al r. Edineț, Stela Ciobanu. 

 

    

    

 

"Spartachiada internă la baschet"

În luna martie 2017 au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la baschet. Au participat echipe de  băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

 

 „Hai veniți la șezătoare cu personajele lui ion Creangă!”

Joi, 02.03.2017, s-a desfășurat în cadrul decadei limbii și literaturii române dedicate celei 180 ani de la nașterea sfătosului bunic din Humulești, activitatea „Hai veniți la șezătoare cu personajele lui ion Creangă!”. Elevii grupei V-1611 împreună cu profesoara Grincevschi Mariana au prezentat un spectacol de excepție.

    

    
 

„Mărțișoare crengiene de pe văi humuleștene”

 Pe data de 01.03.2017 în Colegiul s-a desfășurat concursul intelectual la Limba și literatura română „Mărțișoare crengiene de pe văi humuleștene” cu participarea elevilor anului II de studiu. Cele trei echipe au luat denumirile din opera crengiană, astfel: M -1521 - „Ștrengărițele”, A - 1521 - „Smărăndițele”, V - 1521 - „Cireșarii”. Învingătorii concursului au fost „Cireșarii”. Profesorul care a moderat activitatea - Maia Rotaru.

    

    

    

 

"Spartachiada internă la volei"

În luna februarie 2017 au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la volei. Au participat echipe de fete şi băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

    

"Prietenia - cartea de vizită a fiecărui om!!!"

  Marți, la data de 28 februarie, profesoara Marina Bîrsa a desfășurat o lecție demonstrativă la ora educativă în grupa M 1611 cu tema „Prietenia - cartea de vizită a fiecărui om”. În timpul lecției au fost utilizate metode activ-participative centrate pe elev. Elevii au lucrat individual și în grup. Au demostrat competențe de dezvoltare a personalității.

             

Metodologia de organizare şi desfăşurare a BAC-2017

Vineri, 24 februarie 2017 în Colegiu s-a desfăşurat adunare cu părinţii elevilor anului III cu genericul "Metodologia de organizare şi desfăşurare a BAC-2017"

    

"Două inimi gemene"

Pe data de 23 februarie in colegiu s-a desfășurat concursul dedicat Dragobetelui "Două inimi gemene" la care au participat elevii anului III. Elevii au fost supuși la 4 probe, cărora le-au facut față cu brio. Învingători în concurs au ieșit elevii grupei V-1432, Artiom și Tatiana.

    

    

    

Felicitări olimpicilor!

Pe data de 11.02.2017 în or. Bălți s-a desfășurat olimpiada zonală la disciplinele de cultură generală.

Elevii Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni au participat la olimpiada zonală, unde au obținut următ


Pagini vizualizate: 566