Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

 

Carnaval 2019
Pe data de 27.12. în Colegiu s-a desfășurat Carnavalul. Elevii au pregătit numere artistice interesante. Nelipsiți au fost și Moș Crăciun cu Fulguța, care au felicitat elevii și le-au dorit un An Nou fericit, iar concursurile vesele de pe parcursul Carnavalului, i-au făcut pe toți sã zâmbească și să-și susțină simpatizanții. După finalizarea părții festive, elevii au fost invitați la discotecă.

    

Sesiunea de iarna
În perioada 10.12-28.12. în Colegiu se desfășoară promovarea examenelor din sesiunea de iarnă. Elevii se atârnă serios, vin pregătiți. Profesorii asigură elevii cu mijloacele permise pentru examen, evaluează obiectiv elevii.

  

  

Zi de sărbătoare și de șezătoare la Colegiu!
Pe data de 20.12.2018, în casa mare a Colegiului, a avut loc o șezătoare dedicată tradițiilor și obiceiurilor de iarnă. Au fost înscenate obiceiuri străvechi, depănate amintiri dragi și au răsunat colinde, clinchete de zurgălăi  și cântece populare. 
Ce frumoasă-i sărbătoarea, petrecută-n casa mare!

    

    

Dăruiește un zâmbet!
Elevii Colegiului au hotărât ca, cu banii câștigați în urma Târgului de Crăciun să fie ajutați elevii și colaboratorii colegiului, care au o stare financiară critică, iar din ceilalți bani, au fost procurate diverse produse de primă necesitate care au fost donate unor locuitori ai satelor Parcova, Cupcini și Brătușeni. Deci, pe data de 18.12.2018, elevii Colegiului au mers în vizită la aceste persoane cu câte un cadou, dăruind fiecăruia un zâmbet, o speranță și o frântură din inima lor.

    

    

 

Târgul de Crăciun

Pe data de 13.12.2018, în Colegiu s-a desfășurat Târgul de Crăciun. Fiecare grupă a pregătit expoziție de produse pe care ulterior le-a realizat. Banii câștigați vor fi donați elevilor Colegiului din familiile social-vulnerabile și unor bătrâni nevoiași. Scopul organizatorilor târgului a fost dezvoltarea la elevi a competențelor antreprenoriale și sensibilizarea lor față de dificultățile celor de alături.

    

    

    

    Joi, 13 decembrie 2018, în încinta Colegiului a fost organizat seminarul:  ”Implementarea Agriculturii Conservative”. Organizatori: AO ”Agro info”, Edineț, cu suportul IFAD. Beneficiari/participanți: Agricultori și elevii Colegiului.

    

 

Luni, 03.12, în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni a fost promovată Ziua anti-HIV SIDA. Voluntarii Centrului SALVE au promovat lecții informative cu elevii Colegiului, iar doritorii au avut ocazia să li se facă analiza rapidă, fapt de care s-au folosit mai mulți elevi. Mulțumiri aduc Doamnei Ecaterina Sorocan și voluntarilor pentru această activitate!

    

Pe 30 noiembrie 2018 în sala de sport a Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni s-au desfășurat jocuri amicale la proba de baschet și tenis de masă cu elevii Colegiului Agroindustrial din Rîșcani.

    

    

 

29.11.18, în incinta colegiului de Medicină Veterinară şi Economie Agrară s-a efectuat concursul între echipele grupei V -31 şi A-31, pe tema ,,Evaluare Ideii de Afacere după metoda ,,Lean Canvas,, sub coordonarea elevelor participante la şcoala de vară a Centrului de Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în afaceri.
Echipele au fost premiate cu diplome de gradul 1 şi 2

    

Marți, pe data de 27.11.2018 s-a desfășurat lecția demonstrativă la chimie cu tema: „Hidrocarburi nesaturate. Alchine”. Grupa academică A-1721. Profesorul - Frecăuțanu Elena.

    

    

 Balul Bobocilor 2018


 Pe data de 22.11. 2018 în Colegiu a avut loc întrecerea artistică între grupele anului I Balul Bibocilor. Elevii au fost supusi la patru probe: Salutul, proba Cântecului, Dansului și a Scenetei. La sfârșitul concursului, elevii au fost premiati cu diplome și premii bănești.
Grupele au ocupat următoarele locuri:
Locul I: gr A-1811, M-1811;
Locul II: gr-P-1811
Locul III: gr-V-1811
Locul IV: gr-V-1812

    

  

    

    

 

Creația lui Mihail Sadoveanu - expresie a sufletului românesc

Pe data de 21.11.2018 în grupa V-1631 s-a desfășurat lecția publică la disciplina limba și literatura română cu tema: Creația lui Mihail Sadoveanu - expresie a sufletului românesc Povestea cu privighetoarea, profesor - Grincevschi Marianna.

    

La data de 20.11.2018 în incinta Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară, Brătușeni s-a organizat și desfășurat seminarul „Asolamentele în Agricultura Conservativă” cu următoarele sesiuni:
1. Asolamentul - pilonul principal al Agriculturii Conservative.
2. Impornanța utilizării culturilor succesive în asolamentele Agriculturii Conservative.
3. Aspecte tehnologice la cultivarea culturilor succesive, prezentat de dr., conf. univ. M. Rurac.
4. Argumente economice privind implimentarea tehnologiilor conservative de lucrare a solului prezentat de dr. conf. cerc. An. Ignat.

 

Ziua Studentului
Astăzi, 16.11.2018, în Colegiu a fost organizată întâlnirea elevilor de dimineață de către profesori și diriginți, care le-au urat studenților tradiționalul "La mulți ani" și i-au servit cu bomboane. Mai apoi, în auditorii, fiecare diringinte a oferit fiecărui elev câte un ecuson-emoticon și câte un pix. La mulți ani, dragi STUDENȚI!!!

    

 

Depunerea jurământului solemn

Astăzi, 15.11. 2018, în Colegiu a avut loc exerciții de tragere și depunerea jurământului solemn a cursanților Catedrei militare din cadrul UASM din colegiile:

  • Colegiul de Medicină V eterinară și economie Agrară din Brătușeni
  • Colegiul Agroindustrial ”Gh. Răducan” din Grinîuți
  • Colegiul Agroindustrial din Rîșcani

Elevii au dat dovadă de iscusință în tragere și de dragoste și responsabilitate la depunerea jurământului.

La activitate a fost prezent șeful Catedrei militare, colonel în rezervă – Bajura Ion.

    

    

    

CEA MAI SPORTIVĂ SPECIALITATE

 

Pe data de 14.11.2018 în Colegiu s-a desfășurat concursul sportiv între specialități: ”Cea mai sportivă specialitate”, în cadrul Zilelor Tineretului, desfășurate în Colegiu în perioada 14. 11-22.11.

Elevii s-au întrecut în rapiditate, îndemânare și putere în cadru a 5 probe, și au obținut următoarele rezultate:

Locul I – echipa ”Amicii” – Specialitatea ”Achiziții publice”

Locul II – echipa ”Spartanii” – Specialitatea ”Planificarea și administrarea afacerilor”

Locul III– echipa ”Campionii” – Specialitatea ”Medicină veterinară”

Locul IV – echipa ”Novoe pokolenie” – Specialitatea ”Merceologie”

    

   

   

 

    ,,Ora Sindicală"

Marţi, 13 noiembrie 2018, în incinta Colegiului s-a desfăşurat seminarul ,,Ora Sindicală", unde au participat organizatorii sindicali de grup, având ca invitat Preşedintele UT a Sindicatelor ,,Agroindsind'' Edineţ D-na Stela Ciobanu. În cadrul seminarului s-a discutat despre activitatea C.N.S.M.

    

   

 Marți, pe data de 06.11.2018 profesoara de chimie, biochimie, Frecăuțanu Elena a organizat și desfășurat lecția demonstrativă la disciplina ”Bazele biochimiei” în cadrul confirmării gradului didactic I. S-a desfășurat lecție practică cu tema: ”Efectuarea experimentelor cu proteinele”, în grupa academică V-1721, ”Medicină Veterinară”.

    

    

  

      

Spartachiada internă la volei.
În luna octombrie 2018, au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la volei. A participat echipa de băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

O vizită extraordinară la teatru

Pe data de 30.10.2018 un grup de elevi ai Colegiului, împreună cu profesoara de Limbă și literatură română, Rotaru Maia – director-adjunct pentru Educație și șeful secției ”Medicină Veterinară”, Lupacescu Maia, au vizitat Teatrul Național ”V. Alecsandri” din Bălți și au vizionat piesa ”Retro”. Elevii au rămas impresionați de jocul actorilor și mesajul piesei.

    

 

DOINA, EXPRESIE A SENSIBILITĂȚII

Pe data de 25.10.2018, în Gr. A-1811,  a fost promovată ora demonstrativă la disciplina Limba și literatura română cu tema: DOINA, EXPRESIE A SENSIBILITĂȚII, profesor – Rotaru Maia.

    

    

Spartachiada internă la alergare de cros

Pe 18 octombrie 2018 în Colegiu s-au desfăşurat competiţii la cros - 1000 m. Elevii au fost premiaţi cu diplome.

 

    

Turneul Republican de mini-fotbal

Pe 16-17 octombrie 2018 s-a desfăşurat Turneul Republican de mini-fotbal dedicat Zilei Internaţionale a Studenţilor. Echipa de băieţi a Colegiului s-a clasat pe locul III în Ţaul, iar echipa de fete s-a clasat pe locul II în oraşul Edineţ. Echipele au fost premiaţi cu mingi şi tricouri.

    

    

    

 

 

Excursie a cursanţilor de la meseria "Crescător de animale" la ferma modernă de bovine pentru lapte din s. Goleni, r-ul Edineţ. Consultaţi de profesoara Rusnac Liubovi.

    

    
 

Spartachiada internă la mini-fotbal.

În luna septembrie 2018, au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la mini-fotbal. A participat echipa de băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    
 

Ziua Profesorului la Colegiu

Pe data de 05.10. în Colegiu a fost sărbătorită Ziua Profesorului. De dimineață elevii au întâlnit profesorii cu pâine și sare, felicitându-i cu drag cu ocazia acestei mărețe sărbători. Apoi profesorii au fost invitati la un concert dedicat Zilei Profesorului.

    

  

 Valsul florilor de toamnă
 Pe data de 04.10.2018 elevii colegiului i-au adus un elogiu toamnei, ilustrând frumusețea ei prin culorile bogate și florile minunate, adunate în compoziții ingenioase.

  

  

  

 

 

Astăzi am făcut o vizită de suflet la Centrul de plasament de zi a copiilor cu dizabilități "Phoenix" din Râscani. Am văzut oameni frumoși la chip și suflet, care știu să se bucure de viață, să zâmbească orice ar fi și să zică un sincer "mulțumesc!" pentru orice gest frumos. Astăzi am înțeles că cuvintele "dizabilitate" și "handicap" nu sunt o sentință și că aceste cuvinte le poți atribui mai mult oamenilor sănătoși fizic, dar cu sufletul putred...

  

 

În perioada 01-05 octombrie, în Colegiu se va desfășura Săptămâna națională a Voluntariatului. În acest scop, a fost elaborat PLANUL SĂPTĂMÂNEI NAȚIONALE A VOLUNTARIATULUI  în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni:

Activități planificate

Nr.

d/o

Denumirea activității/evenimentului

Participanți

Data promovării

 

1.

Plasarea avizelor și boxelor pentru colectarea banilor, pentru ajutorarea Asociației Obștești Moldova AID

Elevii și colaboratorii colegiului

01.10.2018

2.

Masă rotundă: ”Fii activ – fii voluntar

Gr. A-1541, M-1721

03. 10. 2018

3.

Vizitarea  Centrului de zi pentru copiii cu dezabilități Phoenix din Rîșcani, pentru înmânarea ajutorului financiar colectat de la elevii și colaboratorii Colegiului

Directorul-adjunct pentru Educație, diriginții și un grup de elevi

04. 10. 2018

4.

Amenajarea terenului în apropierea s. Brătușeni și or. Cupcini

Elevii colegiului

03.10. 2018

04.10. 2018

5.

Voluntariatul în cadrul bibliotecii - O nouă viață pentru cărți (repararea cărților din bibliotecă)

Elevii colegiului, bibliotecarele

03.10. 2018

6.

Oră de dirigenție cu tema:” Voluntariatul – o cale de a schimba comunitatea”.

Diriginții, elevii

05.10. 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astăzi, 01.10.2018, au fost plasate anunțurile  și boxa pentru colectarea banilor, pentru ajutorarea Asociației Obștești Moldova AID           

        

 

NOUL AN ȘCOLAR 2018!

Astăzi, 3 septembrie, în Colegiu s-a desfășurat Careul solemn dedicat Zilei Cunoștințelor și începutului unui nou an școlar. La careu au fost prezenți profesori, elevi, părinți. În calitate de oaspete l-am avut pe locotenent - colonelul, D-nul Moraru Oleg.
 

    

    

    

    

    

Examen de absolvire specialitatea Medicină Veterinară 2018

    

Pagini vizualizate: 566