Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

 Casa Mare - sufletul moldoveanului
  pe data de 21.03 în grupa V-1632 a avut loc lecția demonstrativă la Limba și literatura română: ”Casa Mare - sufletul moldoveanului. Obiceiuri și tradiții ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova” - profesor Cojocari Valeria.

    

  
 

Miercuri, 20.03.2019, în grupa A-1541 s-a desfășurat  lecţia demonstrativă la GEOGRAFIA ECONOMICĂ, cu genericul: „Evaluarea gradului de repartiție geografică a resurselor economice”, în cadrul căreia elevii au demonstrat cunoștințe în domeniul geografiei economice. 
 Profesor: Goraş Ina

    

    

Ziua Internațională a Femeii
Pe data de 7 Martie în Colegiu s-a desfășurat Concertul dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Elevii au recitat poezii și au interpretat cântece dedicate celei mai gingașe ființe - Femeii. La mulți ani, dragele noastre Domnișoare și Doamne.

    

    

 

Târgul Firmelor de Exerciţiu 2019

Joi, 6 martie, în cadrul Colegiului s-a desfăşurat „Târgul firmelor de exerciţiu”, unde elevii au demonstrat cunoştinţe, capacităţi şi competenţe dobândite pe parcursul lecţiilor teoretice şi practice din domeniul dat.

    

    

    

Concursul expozițiilor de primăvară
Pe data de 05.03.2019 în Colegiu a avut loc Concursul compozițiilor de primăvară. Elevii s-au întrecut în dibăcie și creativitate. Compozițiile au fost originale, frumoase și primăvăratice. Felicitări tuturor participanților!!!

    

    

UN MĂRȚIȘOR DIN SUFLET PENTRU FIECARE

Astăzi soarele ne-a zâmbit tuturor de dragă dimineață, anunțând un nou început de zi și de anotimp: a venit mult-așteptata PRIMĂVARĂ!

Cu această ocazie, elevii Colegiului au întâmpinat profesorii și colaboratorii Colegiului cu un zâmbet, o urare și un MĂRȚIȘOR.

De asemenea, vă felicităm cu drag pe toți cu această ocazie frumoasă – venirea primăverii: anotimpului gingășiei, speranței și iubirii. La fel cum razele soarelui pot mângaia orice om, la fel cum murmurul izvoarelor poate liniști orice persoană, la fel vă dorim ca acest nou anotimp sa vă dea noi viziuni și puteri în a îndeplini ce vă puneți  în gând mereu! O primăvară minunată să aveți!

    

    

 

 

Vineri 01.03.2019 în incinta colegiului s-a desfăşurat Conferinţa internă ştiinţifico-practică, cu cea mai bună lucrare de cercetare: "Eficacitatea produselor de Polifipan şi Lactuloză în terapia complexă a intoxocaţiilor la tiniretul taurin. Elevul Dica Dinu, conducătur Ustroi Diana.

    

 

Joi, 28 februarie, în grupa P-1721 s-a desfășurat lecția publică la Teoria economică II cu tema: “Instabilitatea economică. Șomajul și inflația”, desfășurată de profesorul Bîrsa Marina .

    

Miercuri, 27 februarie, în grupa P-1811 s-a desfăşurat lecţia publică la Dezvoltarea personală cu subiectul: "Tulburări de nutriţie",

desfăşurată de profesorul Chilianu Olesea

    

  

Pe data de 22.02.2019 în sala de sport s-au desfăşurat competiţii "Ziua sănătăţii". Elevii au fost premiaţi cu diplome şi cupe.

      

 

 Dragobetele sărută fetele!

Pe data de 21 februarie, în Colegiu a avut loc serata dedicată celui mai frumos și nobil sentiment: Dragostea. Elevii au pregătit un concert minunat cu cântece, poezii, voie bună și  concursuri interesante. Câștigătorii concursurilor au primit premii, iar ceilalți participanți - voie bună și distracție pe măsură.

     

Miercuri, 21 februarie, în grupa V-1721 s-a desfăşurat lecția publică la limba şi literatura română cu subiectul:"Modalități de realizare a  umorului în opera "Amintiri din copilărie" de Ion Creangă, desfăşurată de profesorul Grincevschi Marianna.

    

    

Pe data de 20.02.2019 în Colegiul s-a organizat şi s-a desfăşurat concursul "Tineri. Veseli. Competenţi." cu genericul: "În lumea chirurgiei veterinare". Grupa V-1631. Profesor: Lupacescu Ghenadie.

    

    

  

Bullying-ul în școală
 Pe data de 15.02.2019 în incinta Colegiului a avut loc seminarul cu tematica "Bullyig-ul în școală. Metode de prevenire și luptă". Profesorii au fost instruiți de reprezentanții Centrului prietenos tinerilor "Salve" și psiholog. A fost un seminar productiv, interactiv și interesant.

    

 

Oră demonstrativă la disciplina "Dezvoltare personală"
Pe data de 14.02.2019 în grupa A-1811 a avut loc ora demonstrativă la disciplina "Dezvoltarea personală", diriginte - Neamțu Eugenia. 

                

  Grigore Vieru-Poetul cu lira-n lacrimi

      Astăzi, 14 februarie, în Colegiu a fost organizat un careu festiv cu ocazia aniversării a 84 de ani de la naşterea Marelui Poet - Grigore Vieru.Elevii au recitat poezii, iar  elevilor colegiului care au participat la festivalul-concurs ”Floarea omeniei” dedicat creației Marelui Poet li s-au înmânat diplome.
       

            

    

      

                                         

 Activități din cadrul atestării                                                     

             Marți, 12 februarie 2019 s-a desfășurat lecția publică la disciplina ”Morfofiziologia animalelor I” grupa V-1811 cu tema ”Noțiuni despre celule sexuale și fecundare”. Profesor Slobodean Igor

    

    

                  Activități din cadrul atestării                                                         

            Marți, 12 februarie 2019 s-a desfășurat lecția publică la disciplina ”Dezvoltarea personală” grupa A-1721 cu tema: ”Sentimentul maturității și asumarea comportamentului”. Profesor Slobodean Igor

    

  

FELICITĂRI !!!

Pe data de   09.02.2019  la Bălți  a avut loc olimpiada zonală  la disciplinele de cultură generală, la care au participat elevii Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni și au înregistrat următoarele rezultate:

                                                                                                 Locul 1

 

Nr d/o

Numele, prenumele elevului

Grupa

Disciplina

Numele, prenumele profesorului

1

Grosu Cristina

P-1631

Geografia

Goraș Ina

2

Abdușa Cristian

A-1811

Istoria

Vacarciuc Eugen

3

Marașcovschi Alexandrina

A-1721

Chimia

Frecăuțanu Elena

 

 

                                                                                                   Locul 2

Nr d/o

Numele, prenumele elevului

Grupa

Disciplina

Numele, prenumele profesorului

1

Goraș Angela

A-1721

Matematica

Chilianu Olesea

2

Rusnac Natalia

P-1631

Biologia

Goraș Ina

3

Dubinin Alexandru 

V-1631

Istoria

Rotaru Valentin

4

Andronic Maxim

M-1632

Matematica

Jacota Svetlana

5

Stici Ana

M-1632

Limba engleză 

Boicenco Alexandru

 

 

                                                                                                Locul 3

Nr d/o

Numele, prenumele elevului

Grupa

Disciplina

Numele, prenumele profesorului

1

Pantaz Cristina

A-1721

Limba română (național) 

Rotaru Maia

 

 

 

 

 

                                                                                              Mențiune

Nr d/o

Numele, prenumele elevului

Grupa

Disciplina

Numele, prenumele profesorului

1

Topală Alexei

V-1632

Istoria  

Preașca Tatiana

2

Prisăcaru  Cătălina

M-1631

Chimia

Frecăuțanu Elena

3

Șaragov Nadejda

M-1721

Limba română (alolingvi)

Grincevschi Mariana

4

Galcenco Vadim

M-1811

Limba  engleză

Gaina Ecaterina

5

Boclinca Veniamin

M-1811

Limba și literatura rusă 

Zaplitnîi olga

 

 

 

В четверг, 07.02.2019 состоялся открытый урок в группе М-1721 по математике на тему: "Комплексные числа. Операции над комплексными числами". Преподаватель: Жакота Светлана.

      

 

Spartachiada internă la baschet.
În luna ianuarie 2019, au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la baschet. A participat echipa de băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

В четверг, 31.01.2019 состоялся открытый урок в группе М-1632 по математике на тему: "Многогранники". Преподаватель: Жакота Светлана.

    

       

Carnaval 2019
Pe data de 27.12. în Colegiu s-a desfășurat Carnavalul. Elevii au pregătit numere artistice interesante. Nelipsiți au fost și Moș Crăciun cu Fulguța, care au felicitat elevii și le-au dorit un An Nou fericit, iar concursurile vesele de pe parcursul Carnavalului, i-au făcut pe toți sã zâmbească și să-și susțină simpatizanții. După finalizarea părții festive, elevii au fost invitați la discotecă.

    

Sesiunea de iarna
În perioada 10.12-28.12. în Colegiu se desfășoară promovarea examenelor din sesiunea de iarnă. Elevii se atârnă serios, vin pregătiți. Profesorii asigură elevii cu mijloacele permise pentru examen, evaluează obiectiv elevii.

  

  

Zi de sărbătoare și de șezătoare la Colegiu!
Pe data de 20.12.2018, în casa mare a Colegiului, a avut loc o șezătoare dedicată tradițiilor și obiceiurilor de iarnă. Au fost înscenate obiceiuri străvechi, depănate amintiri dragi și au răsunat colinde, clinchete de zurgălăi  și cântece populare. 
Ce frumoasă-i sărbătoarea, petrecută-n casa mare!

    

    

Dăruiește un zâmbet!
Elevii Colegiului au hotărât ca, cu banii câștigați în urma Târgului de Crăciun să fie ajutați elevii și colaboratorii colegiului, care au o stare financiară critică, iar din ceilalți bani, au fost procurate diverse produse de primă necesitate care au fost donate unor locuitori ai satelor Parcova, Cupcini și Brătușeni. Deci, pe data de 18.12.2018, elevii Colegiului au mers în vizită la aceste persoane cu câte un cadou, dăruind fiecăruia un zâmbet, o speranță și o frântură din inima lor.

    

    

 

Târgul de Crăciun

Pe data de 13.12.2018, în Colegiu s-a desfășurat Târgul de Crăciun. Fiecare grupă a pregătit expoziți


Pagini vizualizate: 566