Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

PRACTICA BATE GRAMATICA
În cadrul Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni a avut loc susținerea practicii tehnologice la specialitatea Merceologie.

Elevii grupelor M-1631 şi M-1632 au demonstrat comisiei dovezile îndeplinirii curriculei ”Practica tehnologică”

        

  

Jocuri militar-sportive ”Pe meleagurile natale”

Pe data de 24.04.2019, în mun. Edineț pe stadionul raional s-au desfășurat cu recruții jocuri militar-sportive ”Pe meleagurile natale”. Elevii colegiului au demonstrat performanțe în toate probele sportive. Deținătorii locurilor I, II, III au fost premiați cu diplome și medalii. Colegiul este deţinător al locului II în jocurile militar -  sportiv raionale.

    

    

 

 Lecția publică la "Etica profesională" 
Profesor : Usturoi Diana.
Miercuri 24.03.2019 în grupa V-1631 s-a desfășurat lecția publică cu tema : "Relații de confraternitate . Conflictul ,influență și puterea lui".

    

Ajutându-i pe alții, noi nu devenim sfinți. Noi devenim OAMENI!

Pe data de 24 aprilie, elevii colegiului au mers în satele Parcova și Brătușeni,  și în orășelul Cupcini  să împartă darurile de Paște pe care le-au pregătit alături de profesori. Elevii au fost primiți cu multă bucurie  de către beneficiari, aceștia primind cu recunoștință pachetele pregătite.

    

    

Concur sportiv "Starturi vesele"

Pe data de 23.04.2019 în sala de sport al Colegiului s-au desfăşurat Starturile vesele, cu genericul "Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă" la care au participat elevii anului I şi echipa profesorilor. Învingătorii au fost premiaţi cu cupă şi diplome.

   

    

   

 Concursul regional:"Cel mai bun plan de afaceri"
Pe data de 23.04.2019, elevii colegiului: Ceban Avram și Tîrnovan Daniela, Gr. A-1541, au participat la Concursul regional "Cel mai bun plan de afaceri". Elevul Ceban Avram a ocupat locul III.

    
 

Paștile - credință, lumină, speranță
Pe data de 22.04.2019, în Colegiu a fost promovat Recitalul Pascal: "Paștile- credință, lumină, speranță", organizat și moderat de directorul adjunct pentru Educație, Maia Rotaru. Elevii au recitat poezii, am interpretat cântece ce amintesc despre jertfa Mântuitorului pentru omenire. De asemenea, au fost depănate tradițiile și obiceiurile Pascale.

    

 

Lecție publică la bazele contabilității
Oxana Crijanovschi(Galasanu): Joi, 18.04.2019, în grupa A-1721 s-a desfășurat lecția publică la disciplina ,,Bazele contabilității” cu tema: ,,Documentația ca procedeu al metodei contabilității".

    

    

18.04 2019 В Колледже было проведено внеклассное мероприятие на тему"Тайны чайной церемонии" участвовали уч-ся 1-го, 2-го, 3-го курса.

    

    

Во вторник, 16.04.2019, в группе М-1811 состоялся открытый урок по личностному развитию на тему: "Опасности и чрезвычайные ситуации". Преподаватель Жакота Светлана.

    

  

 

Adunarea părinților elevilor anului III

     Pe data de 12.04. a avut loc Adunarea generală a părinților elevilor anului III. Părinții au fost familiarizați cu Regulamentul de organizare și desfășurare a exemenelor de Bacalaureat, sesiunea 2018-2019.

    

Concurs sportiv ,,Starturi vesele,, 

Pe 11.04.2019 sala de sport a Colegiului s-au desfasurat starturi vesele cu elevii anului I cu genericul ,,Pasi, energie, ambiţie şi sănătate". Invingatorii au fost premiati cu diplome.

    

    

    

În perioada 01.04.2019 - 10.04.2019 în Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară s-au desfăşurat pretestările la disciplinele de cultură generală. Elevii solicitanţi de a susţine probele de bacalaureat au fost oragnizaţi de către profesorii responsabili şi şefii catedrelor de cultură generală: Frecăuţanu Elena, Goraş Ina. A fost oferit spaţiu pentru scrierea testelor. Probele s-au desfăşurat în conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

    

 

Antreprenorul anului, 2019

În Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni este o tradiție ca anual să se determine ,, Cel mai bun antreprenor’’

La Concursul intern ,, Cel mai bun plan de afacere’’ , ediția 2019 au participat elevii anului IV; III și II.

Pentru selectarea  antreprenorului anului au activat mebrii juriului compuși din 5 agenți economici și cadre didactice calificate. Elevilor  participanți li sau înmânat diplome cu următoarele locuri:

Locul I  a fost ocupat de elevul Ceban Avraam  

Locul II a fost ocupat de elevele Tîrnovan Daniela și Nagherneac Daniela

Locul III a fost ocupat de elevii Baciu Diana , Bodarev Victor și Scîntei Cristi

Mențiune au primit Semenciuc Valentin și  Puzur Lia

Antreprenorul anului, 2019 a fost numit elevului anului IV Achiziții publice Ceban Avraam

    

    

Joi, 04.04.2019, în grupa A-1541 s-a desfășurat  lecţia demonstrativă la FILOSOFIE, cu genericul: „Adevărul. Dreptatea”.
 Profesor: Rotaru Valentin

    

    

 

 

Conferința științifico-practică a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova

 

Pe data de 29.03.2019 în Colegiu a avut loc Conferința științifico-practică a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, la care au participat 8 colegii din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Elevii au participat cu lucrări / cercetări științifice cu următoarea tematică:

  • Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii AgricoledinȚaul  - Ivanița Carolina, Proca Andrei - Productivitatea boabelor de porumb în funcție de hibrid.

  • Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău - Frumusachi Daniel, Martîniuc Gheorghe - Studiul privind perspectiva producerii vinurilor ecologice din soiurile autohtone.

  • Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi - Nicologlo Petru, Livițchi Nichita - Исследование причин недобора урожая на разных этапах возделывания зерновых.

  • Colegiul Tehnic Agricol din Soroca - Răbdău Stanislav, Costachi Victor - Aplicarea protecției interactive a acționărilor electrice a roboților.

  • Colegiul Agroindustrial din Grinăuți - Galușca Anastasia, Ganea Dmitrii - Fabricarea produsului de brânză cu adaos de dovleac și fructe uscate.

  • Colegiul Agroindustrial din Rîșcani - Babuci Svetlana - Evaluarea proprietăților consumiste ale șampoanelor pentru copii în scopul promovării produselor autohtone.

  • Colegiul Agroindustrial din Ungheni - Curjos Daniel - Abordări inovative la prelucrarea solului în vii.

  • Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni - Dica Dinu - Eficacitatea produselor de Polifepan și Lactuloză în terapia complexă a diareei neonatale la viței.

Locul I a fost ocupat de către  Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.

Locul II a fost ocupat de Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni.

Locul III  i-a revenit  Colegiului Agroindustrial din Grinăuți.

    

    

    

    

  

 

 

 

MUZEUL CREATIVITĂȚII ELEVILOR

 

 Pe data de 28.03.2019 în Colegiu a fost inaugurat MUZEUL CREATIVITĂȚII ELEVILOR. Încă o dată elevii noștri au demonstrat că sunt buni atât la carte, cât și la handmade. Bravo, dragii noștri elevi!!!

    

  

Un arbore pentru dăinuirea noastră   

                                                    Pe data de 23.03   a avut loc salubrizarea și înverzirea teritoriului Colegiului.  

    

    

 

Casa Mare - sufletul moldoveanului
  pe data de 21.03 în grupa V-1632 a avut loc lecția demonstrativă la Limba și literatura română: ”Casa Mare - sufletul moldoveanului. Obiceiuri și tradiții ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova” - profesor Cojocari Valeria.

    

  
 

Piața valutară. Pe data de 20.03.2019 în grupa P- 1721 a avut loc lecția demonstrativă la Teoria economică II (macroeconomia) " Piața valutară. Economia deschisă și balanța de plăți"- profesor Bîrsa Marina.

    

Miercuri, 20.03.2019, în grupa A-1541 s-a desfășurat  lecţia demonstrativă la GEOGRAFIA ECONOMICĂ, cu genericul: „Evaluarea gradului de repartiție geografică a resurselor economice”, în cadrul căreia elevii au demonstrat cunoștințe în domeniul geografiei economice. 
 Profesor: Goraş Ina

    

    

Ziua Internațională a Femeii
Pe data de 7 Martie în Colegiu s-a desfășurat Concertul dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Elevii au recitat poezii și au interpretat cântece dedicate celei mai gingașe ființe - Femeii. La mulți ani, dragele noastre Domnișoare și Doamne.

    

    

 

Târgul Firmelor de Exerciţiu 2019

Joi, 6 martie, în cadrul Colegiului s-a desfăşurat „Târgul firmelor de exerciţiu”, unde elevii au demonstrat cunoştinţe, capacităţi şi competenţe dobândite pe parcursul lecţiilor teoretice şi practice din domeniul dat.

    

    

    

Concursul expozițiilor de primăvară
Pe data de 05.03.2019 în Colegiu a avut loc Concursul compozițiilor de primăvară. Elevii s-au întrecut în dibăcie și creativitate. Compozițiile au fost originale, frumoase și primăvăratice. Felicitări tuturor participanților!!!

    

    

UN MĂRȚIȘOR DIN SUFLET PENTRU FIECARE

Astăzi soarele ne-a zâmbit tuturor de dragă dimineață, anunțând un nou început de zi și de anotimp: a venit mult-așteptata PRIMĂVARĂ!

Cu această ocazie, elevii Colegiului au întâmpinat profesorii și colaboratorii Colegiului cu un zâmbet, o urare și un MĂRȚIȘOR.

De asemenea, vă felicităm cu drag pe toți cu această ocazie frumoasă – venirea primăverii: anotimpului gingășiei, speranței și iubirii. La fel cum razele soarelui pot mângaia orice om, la fel cum murmurul izvoarelor poate liniști orice persoană, la fel vă dorim ca acest nou anotimp sa vă dea noi viziuni și puteri în a îndeplini ce vă puneți  în gând mereu! O primăvară minunată să aveți!

    

    

 

 

Vineri 01.03.2019 în incinta colegiului s-a desfăşurat Conferinţa internă ştiinţifico-practică, cu cea mai bună lucrare de cercetare: "Eficacitatea produselor de Polifipan şi Lactuloză în terapia complexă a intoxocaţiilor la tiniretul taurin. Elevul Dica Dinu, conducătur Ustroi Diana.

    

 

Joi, 28 februarie, în grupa P-1721 s-a desfășurat lecția publică la Teoria economică II cu tema: “Instabilitatea economică. Șomajul și inflația”, desfășurată de profesorul Bîrsa Marina .

    

Miercuri, 27 februarie, în grupa P-1811 s-a desfăşurat lecţia publică la Dezvoltarea personală cu subiectul: "Tulburări de nutriţie",

desfăşurată de profesorul Chilianu Olesea

    

  

Pe data de 22.02.2019 în sala de sport s-au desfăşurat competiţii "Ziua sănătăţii". Elevii au fost premiaţi cu diplome şi cupe.

      

 

 Dragobetele sărută fetele!

Pe data de 21 februarie, în Colegiu a avut loc serata dedicată celui mai frumos și nobil sentiment: Dragostea. Elevii au pregătit un concert minunat cu cântece, poezii, voie bună și  concursuri interesante. Câștigătorii concursurilor au primit premii, iar ceilalți participanți - voie bună și distracție pe măsură.

     

Miercuri, 21 februarie, în grupa V-1721 s-a desfăşurat lecția publică la limba şi literatura română cu subiectul:"Modalități de realizare a  umorului în opera "Amintiri din copilărie" de Ion Creangă, desfăşurată de profesorul Grincevschi Marianna.

    

    

Pe data de 20.02.2019 în Colegiul s-a organizat şi s-a desfăşurat concursul "Tineri. Veseli. Competenţi." cu genericul: "În lumea chirurgiei veterinare". Grupa V-1631. Profesor: Lupacescu Ghenadie.

    

    

  

Bullying-ul în școală
 Pe data de 15.02.2019 în incinta Colegiului a avut loc seminarul cu tematica "Bullyig-ul în școală. Metode de prevenire și luptă". Profesorii au fost instruiți de reprezentanții Centrului prietenos tinerilor "Salve" și psiholog. A fost un seminar productiv, interactiv și interesant.

    

 

Oră demonstrativă la disciplina "Dezvoltare personală"
Pe data de 14.02.2019 în grupa A-1811 a avut loc ora demonstrativă la disciplina "Dezvoltarea personală", diriginte - Neamțu Eugenia. 

                

  Grigore Vieru-Poetul cu lira-n lacrimi

      Astăzi, 14 februarie, în Colegiu a fost organizat un careu festiv cu ocazia aniversării a 84 de ani de la naşterea Marelui Poet - Grig


Pagini vizualizate: 566