Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

”BALUL BOBOCILOR - 2017”

16 noiembrie 2017 este ziua remarcabilă în care elevii anului întâi și-au primit botezul și adevăratul statut de elevi veridici ai colegiului nostru. Au fost testați la patru probe care au reflectat talentul boboceilor și pe final ne-am convins că an de an boboceii sunt tot mai talentați și mai inspirați de a fi cei mai buni!

    

      

    

 

Dacă ești informat - ești protejat!


   Astăzi, 16 noiembrie 2017 a avut loc întâlnirea elevilor anului IV, specialitatea „Merceologie” și „Achiziții publice” cu reprezentanții Agențeiei pentru Protecția Consumatorilor d-nul Lichii Ion - șeful direcției și Strîmbanu Alexandru - inspector principal. Elevii au aflat multe lucruri noi foarte necesare viitorilor specialiști. 

    
 

”Crescător de animale”

https://www.youtube.com/watch?v=vTFJK810PoE&t=2s

 

 "GeoMondis". 

Miercuri, 08.11. 2017,  în cabinetul de Geografie, s-a desfăşurat Concursul intelectual la Geografie cu genericul: "GeoMondis".        

                         La concurs au participat  elevii anului I, II şi III, la care  au  demonstrat cunoştinţe temeinice  în domeniul geografiei

  

  

 

Practica - treapta unui specialist bun!

Astăzi, miercuri 08.11.2017, s-a desfășurat susținerea practicii tehnologice la specialitatea „Achiziții publice”, grupa A-1441. Elevii au dat dovadă de cunoștințe și abilități trainice.

    

    

O seară de suflet

     Pe 7 noiembrie colectivul profesoral al colegiului a vizitat Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți unde a vizionat piesa „Casa mare” de Ion Druță.

 

BOSTANIADA - 2017

         În acest an am inițiat prima ediție a concursului autumnal BOSTANIADA 2017. Elevii cu entuziasm au creat aplicații originale din bostani și au dat viață celor mai spectaculoase idei.

         

    

    

    

     

    

 

Vizita de lucru a vice-ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova.

    Marți, 31 octombrie 2017 a avut loc vizita de lucru a vice-ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova Parea Ion, care s-a familiarizat cu baza tehnico-materială a Colegiului și s-a întâlnit cu colectivul.

    


 

Товароведение продуктов из рыбы и мяса

26.10.2017 был проведен лабораторно - практический  урок в М -1442 гр. на тему: "Оценка качества и свежести охлажденного мяса".

  

  

Joc amical la baschet!
    Pe 25 octombrie 2017 în incinta Colegiului în sala de sport s-a desfășurat un meci amical la baschet cu elevii Colegiului Agrar din or. Râșcani. Au participat echipele de fete și băieți. 

    

    
 

Философия любви!

24.10.2017 в группе М-1442 состоялось внеклассное мероприятие на тему «Философия любви». В процессе проведения мероприятия, учащиеся читали стихи, участвовали в сценке, танцевали, пели песни, соревновались в быстроте ответов на поставленные задания.

    

    

Seminarul instructiv-educativ!

                   La 24 octombrie 2017 în or. Edineț s-a desfășurat seminarul cu genericul: „Creșterea capacităților de producere, comercializare și finanțare a fermierilor prin intermediul Cooperativelor de Întreprinzători și Organizațiilor de Microfinanțare”. În lucrul seminarului au participat elevii cursului IV și profesorii Colegiului nostru ce au fost școlarizați cu importanța Cooperării  și asocierii în agricultură - oportunitate de dezvoltare durabilă a fermierilor. Accentul a fost pus pe „Microfinanțarea - ca oportunitate pentru dezvoltarea fermierilor”.

    

    

Deja e o tradiție!

În perioada 4-24 octombrie 2017 în Colegiu a avut loc sesiunea de reper în cadrul cursurilor „Crescător de animale”. Au fost înmatriculați 30 de tineri și tinere din Republica Moldova dornici să-și deschidă afaceri în domeniul creșterii animalelor. Profesorii experimentați au acordat cursanților toate cunoștințele teoretice și practice, la fel și suporturi de curs pentru toate unitățile de curs. În perioada 24 octombrie - 20 noiembrie cursanții v-or efectua practica de instruire în cadrul fermelor proprii sau bazelor de practică.

    

    

    
 

Un examen depășit cu brio

În luna septembrie a acestui an în Colegiul nostru s-a desfășurat o măsură despre normele de evacuare în caz de Cutremur de pământ.  Vineri 20 octombrie reprezentanții centrului raional de salvatori au premiat cu diplome de merit grupele de elevi participante și monitorii activității, dl Frecăuțanu Ghenadie, director adjunct al Colegiului si dl Lupacescu Ghenadie,  șeful catedrei Discipline Veterinare.

    

    

 

Învață să extragi aur din solul moldav

        Pe data de 12 octombrie 2017, în satul Parcova al raionului Edineț, a fost organizat un Seminar de Instruire a Producătorilor Agricoli în Domeniul Agriculturii Conservative, în cadrul Școlii de Agricultură Conservativă SRL”Agrored LV”.

       

    

    

      La acest seminar au participat și elevii grupei V-1441, specialitatea Medicină Veterinară, ai Colegiului nostru, coordonați de profesorul responsabil de instruirea practică dl. Lupăcescu Ghenadie.

    La finele seminarului toți participanții au fost decernați cu certificate drept confirmare de participare.

                                               

Spartachiada internă la Atletism.

Pe 11 octombrie în incinta Colegiului s-au desfășurat competiții la Atletism la probele:
- Alergare de viteză - 100 m
- Alergare de rezistență - 1000 m 
Elevii au fost premiați cu diplome.

    

  

 

Răsfoind în cartea vieții

      O zi remarcabilă, plină de emoții pozitive a fost pe data de 06.10.2017 în Colegiul nostru. Zi în care am fost marcați de o dublă sărbătoare și anume Aniversarea cea de a 44-a a Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni și Ziua Lucrătorului din Învățământ.

    

    

 

Împofida timpului trist, inimile au zâmbit și s-au bucurat în orele dimineții de cuvintele frumoase, melodiile dedicate celor care muncesc zi de zi pentru cultivarea viitorilor specialiști.

Elevii au pregătit un concert de sărbătoare cu surprize pentru profesori și flori de multumire.

În cadrul careului consacrat a luat cuvântul directorul colegiului și directorul adjunct.

A fost decernată de către Ministerul Educației, Culturii și Cerectării cu Diplomă pentru activitate remarcabilă în domeniul educației, vocație, măiestrie profesională și devotament în cultivarea valorilor naționale și universale.

Prea frumos au zis poeții, Profesorii sunt divini!

 „Muzica în viaţa mea”

Miercuri, data de 04.10.2017 a avut loc ora demonstrativă la dirigenţie, în grupa A-1531 cu genericul: „Muzica în viaţa mea”, diriginte -  Goraş Ina.    În cadrul orei de dirigenţie  s-a discutat despre genurile muzicale  şi efectele lor asupra adolescenţilor. 

    

 

  

Întinde o mână și dăruiește un zâmbet

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2017 ”Hai în gașca voluntarilor”, ediția a XI-a din 2-8 octombrie, Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni a mers cu o donație bănească la Asociația Obștească AID ”Phoenix” din or. Râșcani, instituție pentru copii invalizi.

    

    

 

    Acest eveniment a mobilizat atât elevii conduși de echipa Consiliului elevilor cât și pesonalul activ din instituție, care au fost sensibilizați de situația impunătoare a acelor copii cu dezabilități psiho-motorii.

Actul de caritate realizat pe 03.10.2017 a marcat instituția noastră și a demonstrat încă odată atitudinea încurajatoare a elevilor noștri.

Întinde o mână și dăruiește un zâmbet acesta este motto-ul care i-a stimulat pe copii să fie alături de cei mai triști ca noi.

 

Внутренняя спартакиада по мини футболу.

В сентябре 2017 года в Колледже проводились соревнования по мини футболу между группами.

    

    

 

IFAD alături de tineri! 

Marți, 26 septembrie 2017 în Colegiu a avut loc întâlnirea elevilor anului IV cu directorul companiei de consultanță „Inspiro-Consalting” , Stratan Dumitru cu genericul „Programul de finanțare pentru tinerii antreprenori - IFAD”. 

    

 

 

Aplicații de amploare la Protecția Civilă în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni

     La 15 septembrie 2017 sub egida Ministerului de Interne al Republicii Moldova, Departamentului PC și SE Edineț, în Colegiu sau desfășurat aplicații la Protecția Civilă.

     

    

    

    

     

Elevii sub conducerea Directorului S.Dolișcinschi (șef al PC), Directorului adjunct (șef stat major) Gh.Frecăuțanu, șefii de echipe V.Rotaru, Gh.Lupacescu, D.Dolganiuc au manifestat spirit de organizare și responsabilitate, au demonstrat cunoștințe profunde teoretice și practice apreciate foarte bina de Ministerul de Interne, Executivul Raional și Departamentul P/C și SA.

               

Careul  solemn consacrat  ”zilei Cunoștinților”

Un moment de solemnitate al zilei consacrate Cunoștințelor s-a desfășurat în cadrul Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni pe data de 04/09/2017.

În pofida timpului tomnatic și mohorît instituția noastră și-a deschis larg ușile pentru elevii anului întîi.

Au luat cuvînt de felicitare directorul Colegiului, dl. Dolișcinschi Sergiu, precum și Directorul adjunct pe studii dl. Frecăuțanu Ghenadie și șefii de secție pentru specialitățile Medicină Veterinară, Planificarea și Administrarea Afacerilor, Merceologie și Achiziții publice.

În acest nou an de studii 2017-2018 au fost înmatriculați 135 de elevi:

-medicină veterinară- 55 elevi;

-merceologie- 30 elevi;

-achiziții publice- 25 elevi;

-planificarea și administrarea afacerilor- 25elevi.

               Elevii au fost întîmpinați cu aplauze și au fost conduși prin poarta virtuală spre împărăția cunoștințelor.

               Cel mai bun elev al anului I înmatriculat a fost desemnată eleva grupei A1711, Goraș Angela, căreia i-a fost înmînată Cheia cunoștințelor.

               Pe final perechi de elevi din fiecare grupa a anului I au dus în vals clopoțeii care au vestit primul sunet și Începerea noului an de studii 2017-2018.

    

     

 

 

Pe data de 19 și 20 iunie 2017 în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară  s-a desfățurat susținerea exame nului complex de absolvire la disciplinele de specialitate în grupele absolvente V-1341 - V-1342. Elevii au demonstrat competențe profesionale impunătore fiind apreciați corespunzător.

    

    

    

     

      

 

Susținerea examenelor de absolvire la specialitatea 1809 ”Merceologie”, frecvență redusă

În perioada 15-16 iunie, în Colegiu s-au  desfășurat  examenele de absolvire la secția fără frecvență , specialitatea 1809 „Merceologie”.  Elevii au dat dovadă de cunoștințe în domeniu, demonstrînd competențe în specialitate, atât de necesare pentru angajarea în câmpul muncii.

    

    

Concursul: ”Cel mai bun felcer veterinar


      Joi, 15 iunie 2017, în incinta Colegiului s-a desfășurat concursul ”Cel mai bun în profesie” la specialitatea:”Medicină Veterinară”. Cîștigătorul concursului a fost desmnat elevul grupei V1341, Sîrbu Victor.

 

    

    

  

 

Un bun început în profesie

Miercuri, 14 iunie, a fost desfășurat primul examen de absolvire la specialitatea 1813 „Achiziții publice”, disciplina „Economia achizițiilor”. Elevii au demonstrat competențe profesionale profunde, atât de necesare specialistului modern. 
     

Startul sesiunii de vară

    

    

 

Viitorii fermieri ai Republicii Moldova

Marți, 13 iunie 2017, în incinta Colegiului au fost finalizate cursurile  la meseria 612102 „Crescător de animale” cu susținerea examenului de calificare. Cursanții au demonstrat competențe în domeniul crescătorilor de animale.

    

    

 

Concursul: ”Cel mai bun în profesie”

Specialitatea: Achiziții publice

      Luni, 12 iunie 2017, în incinta Colegiului s-a desfășurat concursul ”Cel mai bun în profesie” la specialitatea:1813 ”Achiziții Publice.” La concurs au participat 17 elevi.

  Concursul s-a desfășurat în 3 etape și la finele lui juriul a anunțat elevul cîștigător, Cîrbîic Maria, ca cel mai bun în profesie.

    

  

    

  

   

  

 

”Ultimul sunet”

 


Pagini vizualizate: 566