Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

                                                      Testarea candidaților, BAC - 2017
Astăzi, 27.03.2017 în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni se organizează și desfășoară testarea candidaților la examenul de bacalaureat, sesiunea de examene 2017 la limba și literatura română alolingvi în numărul de 19 elevi.                                 
                     

    

Miss Colegiu 2017

Pe data de 16 martie, în Colegiu, s-a desfășurat concursul de frumusețe "Miss Colegiu 2017". Au luptat pentru titlu 9 eleve din diferite grupe. Fetele au demonstrat ca știu a dansa, a cînta, dar și a găti și nici cu cunoștințele nu sunt mai prejos. Atmosfera în sală a fost incendiară! Învingătoarea concursului, adică "Miss Colegiu 2017" , a devenit Puiu Tatiana, elevă în grupa V-1611. Bravo fetelor!!!

    

    

    

Relații internaționale
 Marți, 14 martie 2017, Colegiul a primit delegația reprezintativă din Georgia a „Heks - Transcaucazian” în număr de 5 persoane și reprezentanți ai AO „Pro Cooperare Regională” din or. Bălți. Tematica vizitei a fost studierea experienței Colegiului în pregătirea „Crescătorilor de animale” și familiarizarea cu baza tehnico-materială.

 

    

    

8 Martie - Ziua internatională a Femeiei

Pe data de 09.03. în Colegiu s-a desfășurat concertul organizat de elevi cu ocazia zilei de 8 Martie. În cadrul concertului au răsunat cântece dedicate celor mai dragi ființe: Bunicii, Mamei, Surorei, Prietenei.

  

  

 

Dragi Doamne!

E martie, început de primăvară…. Pământul vine cu ghiocei, cerul - cu  albăstrimile lui imense, noi – cu  sentimente alese.  Primăvara Universul se pune în acord cu sine însuşi pentru a elogia, pentru a pune în lumină şi a esenţializa FEMEIA – făptură unică şi irepetabilă, izvor primordial de viaţă şi frumuseţe. Simbolul femeii ne leagă de acela al mării şi al pământului, al gliei şi chiar al Mariei, maicii Domnului, în sensul că toate sunt matrice  ale vieţii. Ea e asemenea unei zeităţi care tutelează universul  copilăriei, devenind un simbol al acestei lumi.

Vă felicităm din suflet cu frumoasa sărbătoare – 8 martie, Ziua Internațională a Femeiei și vă dorim să ne fiţi întotdeauna sănătoase,  să vă lumineze fericirea, să  vă fie cât mai aproape împlinirea viselor şi să purtaţi în braţe buchetele pe care le meritaţi atât de mult, dar pe care le  primiţi atât de rar.

8 martie - Ziua Internațională a Femeiei

Azi, 07.03.2017 în Colegiu s-a sărbătorit Ziua Internațională a Femeiei. Doamnele au fost felicitate cu mult drag atât de administrația Colegiului și Comitetul Sindical, cât și de oaspeții dragi: d-na președinte a Comitetului Sindical al r. Edineț, Stela Ciobanu. 

 

    

    

 

"Spartachiada internă la baschet"

În luna martie 2017 au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la baschet. Au participat echipe de  băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

 

 „Hai veniți la șezătoare cu personajele lui ion Creangă!”

Joi, 02.03.2017, s-a desfășurat în cadrul decadei limbii și literaturii române dedicate celei 180 ani de la nașterea sfătosului bunic din Humulești, activitatea „Hai veniți la șezătoare cu personajele lui ion Creangă!”. Elevii grupei V-1611 împreună cu profesoara Grincevschi Mariana au prezentat un spectacol de excepție.

    

    
 

„Mărțișoare crengiene de pe văi humuleștene”

 Pe data de 01.03.2017 în Colegiul s-a desfășurat concursul intelectual la Limba și literatura română „Mărțișoare crengiene de pe văi humuleștene” cu participarea elevilor anului II de studiu. Cele trei echipe au luat denumirile din opera crengiană, astfel: M -1521 - „Ștrengărițele”, A - 1521 - „Smărăndițele”, V - 1521 - „Cireșarii”. Învingătorii concursului au fost „Cireșarii”. Profesorul care a moderat activitatea - Maia Rotaru.

    

    

    

 

"Spartachiada internă la volei"

În luna februarie 2017 au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la volei. Au participat echipe de fete şi băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

    

"Prietenia - cartea de vizită a fiecărui om!!!"

  Marți, la data de 28 februarie, profesoara Marina Bîrsa a desfășurat o lecție demonstrativă la ora educativă în grupa M 1611 cu tema „Prietenia - cartea de vizită a fiecărui om”. În timpul lecției au fost utilizate metode activ-participative centrate pe elev. Elevii au lucrat individual și în grup. Au demostrat competențe de dezvoltare a personalității.

             

Metodologia de organizare şi desfăşurare a BAC-2017

Vineri, 24 februarie 2017 în Colegiu s-a desfăşurat adunare cu părinţii elevilor anului III cu genericul "Metodologia de organizare şi desfăşurare a BAC-2017"

    

"Două inimi gemene"

Pe data de 23 februarie in colegiu s-a desfășurat concursul dedicat Dragobetelui "Două inimi gemene" la care au participat elevii anului III. Elevii au fost supuși la 4 probe, cărora le-au facut față cu brio. Învingători în concurs au ieșit elevii grupei V-1432, Artiom și Tatiana.

    

    

    

Felicitări olimpicilor!

Pe data de 11.02.2017 în or. Bălți s-a desfășurat olimpiada zonală la disciplinele de cultură generală.

Elevii Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni au participat la olimpiada zonală, unde au obținut următoarele rezultate:

Locul I – 1 elev – Rusnac Natalia – biologie;

Locul II – 5 elevi – Dobrea Adelina – chimie;

                                 Blajă Adriana – limba română;

                                 Morari Aura – limba română alolingvi;

                                 Andruh Marina – limba rusă;

                                 Dociu Axenia – limba franceză;

Locul IIII – 3 elevi – Stici Ana – limba engleză;

                                  Petrova Veta  - limba rusă;

                                   Ivasiuc Vlada – limba română alolingvi;

Mențiune – 7 elevi – Vacarciuc Cornelia – biologie;

                                     Poiată Natalia – geografie;

                                      Dubceac Olga – limba rusă;

Zeliznîi Vasilii – informatica;

Ardovan Efim – istoria;

Gromic Vasilii – istoria;

Luchian Daniela – limba francează.

Din 24 de elevi participanți, au fost obținute 16 locuri premiante.

 

Luni, la data de 20 februarie, profesoara E. Borovicova a desfășurat o lecție demonstrativă la Limba engleză cu tema Simple and Progressive Tenses. La lecție elevii au lucrat individual și în grup, au demonstrat competența de comunicare în limba engleză, au aplicat reguli gramaticale în situaţii autentice.

    

    

"Floarea omeniei"

Pe data de 18 februarie, in Centrul de Excelenta in Energetica si Electronica a avut loc premierea elevilor-câștigători ai concursului "Floarea omeniei". Eleva colegiului Stepu Ruslana a ocupat locul II in cadrul sectiunii " Creatie proprie" cu poezia "Poetul-Demiurg", iar Bruma Adriana a obtinut mentiunea " Simpatia juriului", cu piesa muzicala "

    

 

 

Pe data de 14.02.2017 în Colegiu s-a desfăşurat careul dedicat cele de-a 82 aniversare de la naşterea marelui nostru poet naţional Grigore Vieru. Elevii Colegiului au recitat poezii din creaţia poetului şi au interpretat cântece pe versurile lui Vieru.

     

Marţi, 14 februarie 2017, Boicenco Alexandru a desfăşurat activitatea extracurs cu tema: "Grigore Vieru - poet de l'amour". În timpul activităţii elevii Colegiului au demonstrat că îl cunosc pe poet şi activitatea sa atât în limba română, cât şi în limba franceză.

     

Învaţă cum să devină antreprenori

http://youtu.be/CSVg4IxT9BM

 

pe data de 07.02.2017 în Colegiu au venit elevii de la Centrul Pheonix, care au fost invitaţi de elevii Colegiului şi de corpul didactic pentru a li se oferi un ajutor financiar. Elevii Colegiului au rămas surprinşi de curajul şi dragoste de viaţă al acestor elevi şi le doresc sănătate şi mari succese în continuare.   

    

 

Vineri, 3 februarie 2017,  profesoara  Goraş  Ina  a desfăşurat lecţia demonstrativă la disciplina  Geografie  cu tema: „Transportul  şi  căile  de comunicaţie”.  În timpul lecţiei  au fost utilizate metode activ- participative centrate pe elev. Elevii au lucrat individual şi în grup.  Au demonstrat competenţa de  interpretare a  unor documente geografice: texte științifice, hărți, diagrame, imagini. 

    

    

 

 Luni, la data de 30 ianuarie, profesoara E. Borovicova a desfășurat o lecție demonstrativă la Limba engleză cu tema The United Kingdom. Waterloo station. La lecție elevii au lucrat individual și în grup, au demonstrat competența de comunicare în limba engleză prezentînd rapoarte însoțite de prezentări PowerPoint ilucidînd aspecte culturale, tradiționale și istorice a Regatelor Unite.

    

    

    

 

 

 

"Spartachiada internă la tenis de masă"

În luna ianuarie 2017 au fost desfăşurate jocuri în cadrul Spartachiadei interne la tenis de masă. Au participat echipe de băieţi. Învingătorii au fost premiaţi cu diplome.

    

    

    

Consiliul profesoral

Pe data de 12 ianuarie 2017 în Colegiul a avut loc ședința consiliului profesoral cu ordinea de zi:

- Rezultatele reușitei și frecvenței în semestrul I a anului de studii 2016-2017

- Analiza realizării planului Comisiei intrare de atestare

- Mersul realizării activităților de pregătire a elevilor către olimpiade zonală

- Diverse.

   

      

Lecturi Pedagogice

Pe data 09.01.2017 în Colegiu au avut loc lecturi pedagogice cu următoarele teme:

1. Elaborarea prezentării PPT calitative.

2. Studierea parametrilor unice în redactarea documentelor și a regulilor gramaticale noi-aprobate.

3. Studierea cerințelor de elaborare a Planului de Dezvoltare Strategică a Colegiului.

     

 

Pilotarea clinicii veterinare ca activitate generator de venit în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni

și participarea la conferența

https://www.trm.md/ro/educatie-pentru-cariera/educatie-pentru-cariera-emisiune-din-13-ianuarie-2017/ 

Rezultatele semestrului

În perioada 9-30  decembrie 2016 în Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară se desfășoară sesiunea de promovare.

vv  

    

    

Anul nou 2017

         

         

     

      Pe data de 22.12 în Colegiu a avut loc Revelionul. Elevii au demonstrat încă o dată că sunt foarte activi, creativi și buni cunoscători ai tradițiilor noastre, încântându-ne cu colinde frumoase și urături.

 

 

 

    

Pe data de 13 decembrie în Colegiu s-a desfăşurat Concursul pomilor de Crăciun şi Tîrgul de Crăciun. Fiecare grupă a prezentat bradul confecţionat manual, gazeta de perete şi au prezentat expoziţia. Deşi s-a desfăşurat în premieră, elevii au mirat vizitatorii prin originalitatea brazilor şi diversitatea expoziţiei

    Concurs: „Cel mai bun promoter”

    

    

 

Pe data de 1 decembrie în incinta Colegiului, în cadrul disciplinei „Limba străină de afaceri”, profesor – E. Borovicova, a avut loc concursul cu genericul: „Cel mai bun promoter”. În concurs au participat elevii anului IV a specialității „Merceologie”, care au dat dovadă de creativitate și iscusință, demonstrînd producția la așa companii ca „Nescafe”, „Greenfield”, „Apple”, „BMV”, etc. Participanții au distribuit juriului material promoțional și cărți de vizită. În calitate de președinte a juriului a fost invitată d-na Șevciuc Natalia, inspector raional la limba străină al Direcției Educație a Consiliului Raional Edineț. În urma adunării scorurilor locul I au ocupat elevele Juravliov Mariana și Stasiuc Anastasia – compania „Greenfield”.

 

 

 

         

Pe data de 23.11.16 în Colegiul s-a desfășurat masa rotundă cu genericul: ”Serviciul militar în termen -școala bărbăției și maturității civice a tinerii generații. Modul de exercitare a serviciului militar în Republica Moldova”.

     Au fost implicat toți elevii anului IV și o grupă de anului I.

 

Spune ”NU” violenței !

Ziua Europeană contra violenței în familie.

         Pe data de 18.11.2016, colaboratorii IP Edineț au făcut o vizită în Colegiu și au vorbit cu elevii despre daunele alcoolului, tutunului și substanțelor psihotrope și despre pedepsele, care sunt aplicate pentru aceste infracțiuni.

 

        De asemenea, s-a discutat despre semnele presuicidare și modalitățile de prevenire a suicidului, violenței și traficul de ființe umane.

        

Balul Bobocilor

        Pe data de 17.11.2016 în Colegiu a avut loc Balul Bobocilor. În concurs au participat 6 grupe ale anului I. Concursurile au fost interesante, dinamice. Elevii au fost creativi și ingenioși.

        Astfel, locul I a ocupat gr. V-1611 - ”Haiducii”, locul II - M-1612 - ”Komersantî”, locul III - M-1611 - ”Black&Yellow”.

    

    

 

 

 

”Mister Colegiu”

Pe 03.11.2016 în Colegiul  s-a desfășurat în primieră Concursul  ”Mister Colegiului”, concurs dedicat Zilei Bărbatului.

   La Concurs au  participat 8 băieți din diferite grupe, care au trecut prin 5  probe.

<

Pagini vizualizate: 566