Portalul Unic a Colegiilor Agro-Industriale din Republica Moldova Logo

Elaborat cu suportul

Noutăți și evenimente

 

Septembrie 2017

Ziua cunoștințelor

         La Colegiul Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din satul Grinăuți, careul solemn s-a desfășurat la 04.09.2017.

         Curtea colegiului din nou a prins viață, fiind animată de elevii dornici de studii. Entuziasmați, plini de emoții, bucuroși vin să-și îmbogățească cunoștințele pentru viitoarea profesie.

         Moderatorii: Antoniuc Valeria, eleva gr. TAP-2 și Lîsîi Vasile, elevul gr. TPAP-3, cu cuvinte duioase despre toamnă și școală au răsfoit sufletele colegilor dragi și stimaților profesori.

         Toamna deschide o nouă filă a vieții pentru fiecare elev, bucurăndu-ne cu frunze aurii și nori plumburii. Batem la ușa unui nou an de învățământ plini de speranțe, asperație și o sete nemaipomenită de cunoaștere.

         A rămas în urmă vacanța mare, aventurile copilărești, emoțiile copleșitoare și clipele de neuitat duse pe aripele păsărilor călătoare. 

         Elevii anului I, condu-și de diriginții: Juraveli Valentina, gr. TAP-1;

                                                                      Airinii Elena, gr. MA-1;

                                                                       Russu Oleg, gr. TPOA-1.

         Au fost întâmpinați cu aplauze de cei prezenți.

         La arborarea Drapelului de Stat au avut onoarea elevii Antoniuc Valeria, eleva gr. TAP-2 și Maranciuc Gavril, elevul gr. MA-2.

         Careul solemn închinat primului sunet în anul de studii 2017-2018 a fost declarat deschis. Toți cei prezenți au onorat clipele festive la intonarea Imnului Țării.

         Cu un mesaj de felicitare a venit Doamna director al Colegiului Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din satul Grinăuți, Maria CAZAC. Dumneaei a adus sincere mulțumiri întregului corp didactic și personalului auxiliar pentru munca și străduința depusă în anul precedent.

         Măestria și iscusința profesorilor au fost apreciate  de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării  Regionale și Mediului al Republicii Moldova prin decernarea Diplomei de Merit  la Conferința Republicană.

         Doamna Muntean Lilia, director adjunct pentru  instruire a relatat despre succesele performante ale elevilor în procesul instructiv-educativ, decernându-le diplome celor mai competenți și excelenți.

         Dumneaei a afirmat, că elevii colegiului s-au manifestat prin locuri premiante, participând  la diversele concursuri regionale, republicane precum: olimpiada pe disciplini, masuri extracurriculare, extrașcolare. Toate succesele elevilor sunt și ale profesorilor. Doar prin măestria dirijării au obținut rezultatele notorii.

         Elevii anului întîi și-au destăinuit emoțiile și sentimentele pe care le posedă.

         O notă deosebită este că, sfârșitul lunii august se încununează cu două sărbători naționale: ”Ziua Independenței„ unde s-au marcat 26 de ani de la proclamarea Independenței RM și sărbătoarea națională ”Limba Noastră”.

         Un cîntec despre Moldova mea a prezentat elevul gr. TPOA-2, Șargu Mihail.

         De fiecare dată, cînd elevii pășesc pragul colegiului sunt așteptați de stimații profesori, care sunt o rază de soare, lumina veții. Ei împărtășesc miracolul științei de carte. Personalitatea elevilor prinde aripi anume sub îndrumarea bunilor dascăli.

         Dediu Mihaela, eleva gr. TPOA-2, a interpretat cîntecul Flori pentru profesori.

         În această zi elevii anului întîi au auzit pentru prima dată în curtea colegiului clinchetul clopoțelului. Onoarea de a da primul sunet au avut-o Cernei Ioana, eleva gr. TAP-1 și Macovei Ion, elevul gr. MA-4.

         La finisarea careului, elevii și părinții au fost invitați în sălile de clasă, pentru a lua parte la prima oră de diriginție în anul de studii 2017-2018 cu genericul: ”Limba noastră-i o comoară”.

 

Directorul adjunct pentru educație

V. APOSTOL

 

 

Stimați profesori, dragi elevi şi părinţi!

Ne aflăm în faţa unui moment deosebit, în care o nouă promoţie de absolvenţi ai Colegiului Agroindustrial „Gheorghe Răducan” serbează, în acest cadru festiv, finalizarea studiilor - Absolvenții promoției 2017.

Este un moment încărcat de emoţii profunde, atât din partea absolvenţilor, cât şi a cadrelor didactice, a tuturor invitaţilor, în mod deosebit a părinţilor și a prietenilor care participă la acest eveniment. Este momentul în care absolvenţii promoţiei colegiului nostru încheie una dintre cele mai frumoase etape ale vieţii – COLEGIUL.

Câte emoţii poate să aducă apropierea finish-ului unui an şcolar! Mai ales atunci când, despărţindu-te de acest an şcolar, te numeşti absolvent.

Stimați colegi și, dacă toate poveştile încep cu ,,a fost odată”, într-o clipă de răgaz din viaţă o să-ţi aminteşti că ,,au fost oda­tă nişte copii minunaţi care în­vă­ţau şi nu prea jocul amar al vieţii, dar care au fost elevii noștri”…

Iată că au trecut patru ani şi ne aflăm astăzi la un moment de bilanţ, dar şi în faţa unui nou început. Au trecut patru ani de studii, cu atâtea ore de curs, teorie și laboratoare, dar  au fost patru ani  în care absolvenţii de azi au avut alături un corp profesoral de elită. Încet, dar sigur, pe măsură ce anii au trecut, tinerii de acum patru ani s-au maturizat, au acumulat informaţii noi şi s-au format profesional.

Dragi absolvenţi, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm şi trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre.  Aţi învăţat de la profesorii voştri atât de multe lucruri şi acum ştiţi încă unul, esenţial pentru reuşita în profesie, dar şi în viaţă: faptul că numai învăţând şi muncind se poate asigura desăvârşirea şi succesul. Luaţi cu voi tot ce aţi învăţat bun în aceşti ani de colegiu, şi nu uitaţi că porţile și ușile colegiului nostru rămân deschise tot timpul pentru voi.

Stimaţi părinţi, sunt convinsă că pe parcursul acestor ani aţi fost mereu alături de copii dumneavoastră, că aţi fost oricând gata să vă sacrificaţi pentru a le asigura bunăstarea şi condiţiile necesare studiilor, că aţi suferit alături de ei la momentele mai dificile şi că i-aţi susţinut în devenirea lor profesională, umană şi intelectuală. Astăzi, vă puteţi bucura din plin de reuşita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale d-voastră.

Clipa de astăzi a trecut… gândiți-vă la cea de mâine. Încercați să trăiți frumos. Încercați să obtineți fericirea. În încheiere, dragi absolvenţi, vă rog să vă respectaţi statutul la care aţi ajuns, să vă respectaţi pe dumneavoastră, ca oameni, şi atunci, sigur, o să procedaţi la fel şi cu cei de alături. Să fiţi călăuziţi în viaţă de cele trei valori absolute, fundamentale, ale omului: Adevărul, Binele şi Frumosul.

Vă doresc mult, mult succes în viaţă, să vă bucuraţi din plin de clipele frumoase, alături de cei dragi, şi să rămâneţi mereu alături de ei.

Cu drag,

Directorul colegiului

Maria Cazac

 

Turneul republican la tenis de masă cu participarea elevilor din colegiile agricole.

 

În memoriam Gheorghe Răducan și Mihail Palii

S-au mistuit pe sine însuși

pentru a lumina calea altora.

 

A trecut ceva timp de când ne-au părăsit cei ce și-au consacrat întreaga viațâ tineretului studios- Oameni cu literă mare-Gheorghe Răducan și Mihail Palii.

Cu regret,ei nu se mai află printre noi, însă amintirea Dumnealor  persistă în inimile și sufletele celor ce i-au cunoscut. Amintirea chipurilor luminoase ne alină sufletele.

Ei  au trecut prin viață, dăruindu- se cu devotament elevilor, altoindu-le dragostea față de profesia aleasă,  față de Patrie și grai.

Prin elevii Dumnealor și-au găsit nemurirea, prin alese calitățipe care le-au altoit în sufletele lor.

Îi avem mereu în preajmă inteligenți, buni la suflet, săritori la nevoie, atenți, adevărați gospodari, șoți buni și bunei iubitori.

Ne vor rămâne mereu în amintire ca personalități de valoare, buni la chip și la susflet. De câte ori vom auzi numeleDumnealor vom fi mândri că i-am cunoscut și am activat împreună. Le vom păstra amintirea.

 Noi astăzi stăm cu frunțile plecate,

       Cu o durere în piept și cu un dor amar.

   Și chipurile, vocile ce au fost uitate,

Rămân în mintea noastră iar și iar.

    Dumnezeu să-i odihnească în pace!

 

 

La 31 martie,  în Gimnaziul: ”Vitalie Tonu” din s. Dîngeni s-a desfășurat  seminarul directorilor adjuncți pentru educație, cu genericul: ”Determinarea potențialului educativ al colectivului profesoral pentru dezvoltarea competențelor de proiectare a carierei”

La acest seminar au participat și reprezentanți ai colegiului, NIchitoi Eleonora, director adjunct pentru educație și Galușca Anastasia, eleva gr. TAP-16/1, care au informat absolvenții și participanții seminarului despre Admiterea 2017-2018.

  Pe 30 martie 2017, în cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, s-a desfășurat Conferinţa Republicană Știinţifico - Practică a elevilor din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar.

Locul II – Curtean Irina (Colegiul Agroindustrial ,,Gheorghe Răducan” din s. Grinăuţi, cu tema de cercetare ,,Realizarea preparatelor culinare ,,Bebi Pizza” şi ,,Gogoşi de Grinăuţi” în unităţile de alimentaţie publică”, profesor coordonator Galuşca Mihail).

 

La 28 martie, s-a desfășurat seminarul organizat de Dna. Angela Russu, psiholog la SAP DÎ Ocnița, Dnul Cojocaru Oleg, șef IP Ocnița și Dna. Socican Olga, inspector superior în lucrul cu minorii, cu genericul: ”Mitul și realitatea jocurilor online”.

La 22 martie, Ciuntu Veaceslav,profesor de istorie

a desfășurat concursul: ”Ce? Unde? Cînd?”  

 

La data de 20 martie 2017,în incinta Colegiului Agroindustrial ,,Gheorghe Răducan”din s.Grinăuți s-a desfășurat o activitate extracurriculară   cu genericul:,,Ziua Francofoniei în formă de Starturi vesele”. 

 

Concursul: ”Cel mai bun Plan de afaceri”, etapa locală. 

 

Lucrare de laborator  Tema: Aprecierea calității materiei prime de origine vegetală (făina), profesor Zaharco Nelea, gr. TAP-16/1

 

La data de 3 martie grupele MA-2, diriginte Grosu Ion și MA-4, diriginte Voinescu Livia cu muguri de respect și recunoștință au invitat întreg colectivul colegiului pentru a omagia frumoasele și tandrele doamne cu sărbătoarea de 8 martie, prin activitatea extracurriculară cu genericul: ”Femeie-lacrimă de dor”

 

La data de 1 martie s-a desfășurat Concursul  ”Un mărțișor pentru inima ta”

 

La data de 1 martie, Guivan Irina, profesor de limba română a desfășurat activitatea extracurriculară ”Miss Smărăndița” 

La data de 14.02.2017 s-a desfășurat concursul  domnițelor - "Miss Colegiu-2017".

În această zi, cînd dragostea plutea în aer, iar inimile au fost străpunse de săgețile lui Cupidon, cei prezenți la activitate, și-au lăsat sufletele să zboare pe potecile iubirii, fiind înconjurați de frumusețea pe care o emanau concurentele noastre.  

 

La data de 13.02.2017  s-au adunat cei mai îndrăgostiți de opera viereană, pentru ai pomeni numele curat, ai închina puținul din ceea ce i se cuvine prin desfășurarea  Concursului cu genericul: "Opera lui G. Vieru - sursă de inspirație pentru tinerii de azi".

 

 

 La data de 07.02.2017  profesorul  Zaharco N.  a desfășurat Trainingul  ADITIVII ALIMENTARI  (avantajele  și efectele negative ale utilizării lor)

 

 La data de 02.02.2017 Calibina V. , bibliotecară a desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul: "Ce e amorul..."

La data de 26.12.2016 la porțile Colegiului au bătut sfintele sărbători de iarnă. În această zi elevii cu inimile pline de bucurii și sufletele curate au încercat să creeze o adevărată sărbătoare prin desfășurarea activității extracurriculare cu genericul: "Revelion - 2017" unde au fost valorificate și promovate tradițiile  și obiceiurile sărbătorilor de iarnă culese de la baștină. 

 

 Frumoasele sărbători de iarnă, țesute din mister și farmec, pentru elevii colegiului sunt un prilej de a face lucruri frumoase. În preajma Crăciunului au demarat acțiuni de binefacere, compătimindu-i pe cei ce au nevoie de un  UN MIC LICĂR DE BUCURIE ÎN SUFLET.

 

La data de 25.11.2016 grupa TLPL-4, diriginte Galușca M. și TLPL-3, diriginte Galușca I. au desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul: "Ziua agricultorului  2016"

La data de 03.11.2016, Tabuica Diana, profesor de Limba engleză a desfășurat serbarea Halloween-ului.

 

O veche zicală zice: "Toamna se numără bobocii". Metaforic spus, mijlocul de toamnă este cel mai oportun pentru a cunoaște și a număra tinerii bobocei, care s-au înscris în colegiu. Timizi sau curajoși, dar talentați și muncitori, dornici de a arăta că pot, că merită, că vor să încerce bobocii s-au avântat la primul lor bal - Balul bobocilor - 2016.

 

Toamna a pătruns în colegiu cu magia și cromatica ei, cu tradiție și savoare de nedescris. De câteva ore de distracție, plăcere și cufundare în lumea artei au avut parte elevii în cadrul concursului-expoziție cu genericul: "Toamna - armonie și culoare", care s-a desfășurat la data de 19.10.2016.

 

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac se află un dascăl. La data de 30.09.2016 s-a desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul: "Dacăle, tu ești alesul lui Dumnezeu..."  dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, ziua oamenilor care au ca misiune să le dezvolte elevilor "corola de minuni a lumii".

 

Ora de dirigenție, care s-a desfășurat la 01.09.2016. cu tema: "Republica Moldova - un sfert de veac"

 

În fiece an sosirea toamnei remarcă începutul unui nou an de studii. E o priveliște neobișnuită, e un basm de nedescris, sărbătoarea de 1 septembrie a anului de învățământ 2016-2017 este resimțită în suflet de fiecare.

 


Pagini vizualizate: 566